SB Online

Od 30.lipnja klijente ove banke očekuju promjene

PRIJE 6 MJESECI
POSLOVNI.HR/POSLOVNI.HR
PRIKAZA: 1629

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Od 30.lipnja klijente ove banke očekuju promjene SB Online | Od 30.lipnja klijente ove banke očekuju promjene

PRIJE 6 MJESECI
POSLOVNI.HR/POSLOVNI.HR
PRIKAZA: 1629

Zagrebačka banka prošli je tjedan svojim klijentima poslala obavijest o izmjenama u poslovanju.

Od 30. lipnja 2023. u primjeni će biti izmjene i dopune sljedećih dokumenata: Općih uvjeta poslovanja po transakcijskim računima potrošača (osim odredbe 2.18.4. za prekogranični instant priljev u eurima koja se primjenjuje od 24. lipnja 2023.), Općih uvjeta poslovanja za izdavanje i upotrebu kreditnih kartica za potrošače, Izmjena i dopuna Tarife naknada za usluge (osim izmjena u poglavlju B. Naknade za proizvode i usluge fizičkim osobama koje se primjenjuju od 1. rujna 2023.). Izmjene u Satnici zaprimanja i izvršenja naloga potrošača u primjeni su od 24. lipnja 2023.

Zagrebačka banka navodi koje su to izmjene u uvjetima, a koje su važne za vas:

U svim navedenim općim uvjetima za debitne i kreditne kartice promijenjena je logika konverzije za transakcije uplate na karticu. Umjesto prodajnog tečaja ugovoreno je da se primjenjuje kupovni tečaj za devize s kartične tečajne liste. Također u svim navedenim općim uvjetima dodani su razlozi zbog kojih Banka može izmijeniti bilo koju odredbu Općih uvjeta poslovanja kada za to postoje objektivni razlozi koji to opravdavaju (npr. promjene ili dopune poslovnih procesa proizašlih iz tehničko-tehnoloških razloga, donošenje ili promjene mjerodavnih propisa i/ili Sankcija, promjena tržišnih uvjeta).

U Općim uvjetima poslovanja po transakcijskim računima potrošača:

dodaje se nova točka „Dopušteno prekoračenje“ koja opisuje osnovne uvjete proizvoda te usklađenja i izmjene u svim drugim dijelovima Općih uvjeta, a koji se odnose na novi proizvod Dopušteno prekoračenje i izmjene postojećeg proizvoda Prešutno prekoračenje; dopunjeni su uvjeti na način da se točno navode nazivi drugih Općih uvjeta poslovanja koji se primjenjuju zajedno s predmetnim Općim uvjetima; uvodi se mogućnost zaprimanja instant prekograničnih priljeva u valuti eur; dodaju se pravila konverzije kod transakcija uplata na karticu, primjenom kupovnog tečaja U Općim uvjetima za izdavanje i upotrebu kreditnih kartica za potrošače detaljno je opisano trenutno postupanje s uplatama na račun revolving kredita te novo postupanje koje će biti u primjeni od 30.9.2023. kada će sve uplate na kreditnu partiju izravno odobravati račun revolving kredita.

U tarifi naknada za usluge Banke je uvela sljedeće izmjene:

uvodi se novi tarifni stavak koji omogućuje ugovaranje izravnog terećenja za otplatu kredita i troškova po kreditnim karticama Banke putemon-linebankarstva (m-zaba), bez naplate naknade; navode se napomene u dijelu uključivanja prekograničnih platnih transakcija u eurima u besplatne transakcije za korisnike paketiranih usluga i Osnovnih računa; brišu se naknade za ulaganja u fondove ZB Investa budući da se one već nalaze u dokumentima ZB Investa. Satnica zaprimanja i izvršenja naloga ažurira se na način da je omogućeno zaprimanje i prekograničnih instant priljeva u valuti euro.

(Izvor: poslovni.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: