OD DANAS DOPUŠTENA UPOTREBA PIROTEHNIKE: Poslušajte savjet liječnika kako blagdane ne biste proveli u bolničkom krevetu


(FOTO: Istarski.hr)

27.12.2019. | 14:41 | Andrea Staklarević
IZVOR: Dnevnik.hr
Pregleda: 998

Od danas je dopuštena uporaba pirotehnike prvog i drugog stupnja stoga je teško povjerovati da je pred nama jedno mirno i tiho razdoblje. Iz policije i dalje pozivaju na veći oprez pri korištenju pirotehnike, ukoliko se dijete teže ozlijedi, osim novčanih kazni roditeljima prijeti i zatvor.

Veliki problem izazivaju nelegalni preprodavači, pa tako u akciju kreće i inspekcija Ravnateljstva civilne zaštite.

Roditelji su većinom nezainteresirani za slavlje uz pucnjeve petardi. ''Ne bih kupio je boje se i djeca i psi'', kaže Ivica iz Samobora, a njegova sugrađanka Kristina smatra da petarde opasne i za djecu, ali i za odrasle, piše Dnevnik.hr.


Primarijus Zoran Barčot iz Klinike za dječje bolesti Klaićeva kaže da u bolnicu djeca najčešće dolaze s ozljedama prstiju, šake, očiju i lica. ''One mogu varirati u svojoj težini od opeklina pa sve do teških ozljeda koje mogu ostaviti i trajni invaliditet djeteta'', kaže Barčot.

Primarijus je roditeljima uputio i zlatan savjet. ''Preporučujem roditeljima da educiraju svoju djecu, da se drže uputa proizvođača, da kupuju samo kod ovlaštenih distributera i da, ako se djeca ne mogu suzdržati od bacanja pirotehnike, neka to onih naprave umjesto njih'', poručuje.

Uporaba pirotehnike dozvoljena je od 27. prosinca do 1. siječnja.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI