SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

OD IDUĆE GODINE: Stižu promjene oko povratne ambalaže. Povratna naknada dobivat će se i za tetrapake...

SB Online | OD IDUĆE GODINE: Stižu promjene oko povratne ambalaže. Povratna naknada dobivat će se i za tetrapake... SB Online | OD IDUĆE GODINE: Stižu promjene oko povratne ambalaže. Povratna naknada dobivat će se i za tetrapake...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nova godina nam sa sobom donosi niz novosti i promjena, pa će tako već od iduće godine biti promjena oko povratne ambalaže. Naime, kako piše Jutarnji.hr, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u javnu raspravu uputilo je novi Pravilnik o ambalaži i otpadnoj ambalaži. 

Nešto ranije, već smo pisali o tome kako će građani od sljedeće godine morati plaćati i one vrećice koje do sada nisu morali plaćati. Točnije, riječ je o vrećicama koje se koriste pri kupnji voća i povrća. Ipak, tu promjenama nije kraj jer promjene dolaze i u sektor povratne ambalaže. 

Za godinu dana, odnosno od 1. siječnja 2024. godine građani će moći dobiti povratnu naknadu i na tetrapake te bočice zapremnine manje od dva decilitra, kao i plastičnu ambalažu koja nije od PET-a, točnije ona ambalaža koja ima deblju, HDPE plastiku. 

Tako će građani od 2024. godine moći uz običnu do sada već povratnu ambalažu, predavati i tetrapake te male bočice žestokog alkoholnog pića. Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: