Predsjednik udruge iz Slavonskog Broda utajio 125 000 eura

Odgovorna osoba udruge iz Slavonskog Broda utajio 125 000 eura
(FOTO: istriaterramagica.eu)

29.3.2023. | 14:58 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 11001

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske, potvrdili su sumnju da je 59-godišnjak kao odgovorna osoba udruge sa sjedištem u Slavonskom Brodu, počinio kaznena djelaUtaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Policija ga sumnjiči da su od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2018. godine izbjegavao plaćati porez na drugi dohodak i prirez poreza na drugi dohodak, te pripadajuće doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje, te je tako oštetio proračun Republike Hrvatske za oko 125 000 eura.

Nadalje je utvrđeno da osumnjičeni nije vodio trgovačke ili poslovne knjige sukladno zakonskim odredbama. Policijski službenici protiv 59-godišnjaka podnose posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


VIŠE NA TEMU:
UDRUGA
NOVAC
UTAJA
OSOBA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI