Održana sportsko – edukacijska manifestacija pod nazivom „Netko te čeka“ u čast pokojnom Juri Bogdanoviću

FOTO: A.S.

29.2.2020. | 15:42 | Andrea Staklarević
Pregleda: 4447

Danas u OŠ Antuna Mihanovića, Nova Kapela – Batrina održana je sportsko – edukacijska manifestacija humanitarnog karaktera pod nazivom „Netko te čeka“. Ova sportsko – edukacijska manifestacija humanitarnog karaktera održana je u čast pokojnom Juri Bogdanoviću, koji je bio mladi nogometaš te koji je izgubio svoj život u teškoj prometnoj nesreći u Dragovcima.

Ovom manifestacijom pokušava se poslati snažna poruka svim mladim vozačima, da smanje brzinu vožnje i ne sjedaju za volan u alkoholiziranom stanju te tako sačuvaju sebe i druge.
"Imali smo jedan veliki gubitak, izgubili smo jednog člana, našeg Juru, te smo došli na ideju da bi napravili jedan turnir, da bi utjecali mlade vozač da bude što manje nesreća. Svi imamo u obitelji i prijateljima nekoga tko je stradao. Krenuli smo tako što smo kontaktirali PU Brodsko-posavsku koja nam je izašla u susret preko našeg kolege i člana Uprave Ante Bašića, nakon niza sastanaka došli smo do ideje da bi napravili nešto tako, nešto da bi utjecalo na sve mlade vozače, na suvozač isto. Došli smo na ideju da organiziramo turnir pod nazivom "Netko te čeka" jer svakoga od nas netko čeka", rekao nam je Hrvoje Wdovjak, dopredsjednik MNK "Moby dick" Batrina – Nova Kapela."Veći dio javnosti iz naše županije zna da smo prije tri mjeseca izgubili našeg jednog člana. Tu se ne radi o tome da smo izgubili samo člana unutar našeg kluba, nego se radio o tome da smo izgubili osobu koju smo znali cijeli život. Radi se o mladom životu. Kako smo svi bili povezani odnosno mala smo sredina pa smo svi međusobno povezani odlučili smo se pokušati nešto promijeniti, odnosno napraviti. Kolega Hrvoje koji je cijeli život u tom sportu i malom nogometu, on je imao jednu ideju da napravi jedan memorijal za Juru, a moja je ideja bila da probamo dodati taj edukativni karakter, jer mislim da su djeca i mladi jedini koji mogu mijenjati ovaj svijet. Nekako moja ideja i moje viđenje ovog našeg društva i naš okoline da smo prebrzo evoluirali kao društvo i kao okolina, međutim kao jedinke još uvijek smo ostali u nekom vremenu gdje i dalje očekujemo da netko nešto za nas napravi, da netko drugi nama kroji našu sudbinu. Smatram da se kao pojedinci trebamo udružiti i trebamo imati neku inicijativu i da mi zajedeno trebamo dali s Ministarstvom unutarnjih poslova ili Ministarstvom zdravstva, školstva da mi trebamo njih poticati, inicirati tražiti od njih podršku da neke stvari mijenjamo.

Jako sam zadovoljan s pristupom PU Brodsko-posavske jer bez njih ne bi bilo ni moguće ovo organizirati na ovom nivou. Kontaktirao sam ravnatelje obližnjih škola, općina, tako da bi mi kroz dva mjeseca nakon ove akcije probali napraviti tribinu ili okrugli stol gdje bi svi zajedno pokušali ovu akciju proširiti na bar ovaj naš dio od Lužana do Nove Gradiške. Juru smo svi voljeli, svi nam je bio drag moja ideja, moja želja, i moj motiv je da ovo bude njegova ostavština. Meni sada čak nije bitno hoće li u dvorani biti 1000 ljudi, bitno mi je da ljudi kroz medije, kroz razgovor da se osvijestimo, mi upravljamo s tim, mi odgajamo tu djecu koja voze 100km/h po cesti. Mi moramo biti ti koji ćemo mijenjati svijet", rekao je Ante Bašić, član MNK "Moby dick" Batrina – Nova Kapela.Ovim putem Vas sve podsjećamo i pozivamo da nam se pridružite na edukativnom predavanju policijskih službenika „Korak u sigurnost“ koje će se održati u 16.40 sati kod dvorane OŠ Antuna Mihanovića, Nova Kapela-Batrina. Svi posjetitelji imat će priliku pogledati i izloženu službenu opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu.U sportskoj dvorani također se održava turnir od 14.00 do 20.00 sati u malom nogometu, na kojem će uz brojne malonogometne klubove nastupiti i ekipa Policijske uprave brodsko-posavske.

Upravo ti koji čitaš, razmisli prije nego li sjedneš za volan u alkoholiziranom stanju i prije nego li se upustiš u brzu i nesigurnu vožnju, jer upravo tebe NETKO ČEKA I VOLI!!

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI