SB Online

Održana završna konferencija za projekt „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Održana završna konferencija za projekt „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“ SB Online | Održana završna konferencija za projekt „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“

Danas je u Galeriji Ružić održana završna konferencija europskog projekta „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“. Svrha ovog projekta bila je povećati socijalnu uključenost za slijepe, slabovidne, gluhe i nagluhe osobe s urbanog područja Slavonskog Broda kako bi se povećala kvaliteta života osoba s invaliditetom. Projekt se provodio dvije godine, a uz Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda koja je korisnik projekta, projektni partneri su Grad Slavonski Brod, Dječje kazalište „Ivana Brlić-Mažuranić“, Udruga gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije i Udruga slijepih Brodsko-posavske županije. Kroz prilagođene kulturne i umjetničke sadržaje željelo se poboljšati sudjelovanje i integracija 40 osoba s invaliditetom na području Slavonskog Broda. U sklopu ovog projekta izrađen je muzejski interaktivni vodič za slabovidne osobe, postavljena je nova rasvjeta u Galeriji Ružić koja je prilagođena također osobama s teškoćama vida, cijeli stalni postav također je prilagođen osobama s invaliditetom.

Nadalje, tijekom dvije godine održavale su se brojne radionice, a u sklopu ovog projekta snimljen je i dokumentarni film  „Sve je počelo s rukama“ koji se prikazao na završnoj konferenciji. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije u iznosu od 196.699,60 eura (1.481.148,00 kuna).

Na završnoj konferenciji Europskog projekta „Vidim, čujem, osjećam umjetnost“ u Galeriji Ružić, sudjelovala je zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: