SB Online

Okrugli stol o Ivani Brlić Mažuranić povodom Dana europske baštine

PRIJE 11 MJESECI
GRAD SLAVONSKI BROD/GRAD SLAVONSKI BROD
PRIKAZA: 920

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Okrugli stol o Ivani Brlić Mažuranić povodom Dana europske baštine SB Online | Okrugli stol o Ivani Brlić Mažuranić povodom Dana europske baštine

PRIJE 11 MJESECI
GRAD SLAVONSKI BROD/GRAD SLAVONSKI BROD
PRIKAZA: 920

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Sveučilište u Slavonskom Brodu i Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu organizatori su današnjeg Okruglog stola „Ivana Brlić Mažuranić – dio europske baštine“ koji se održava u Kući Brlić. Ovaj okrugli stol održava se povodom Dana europske baštine, a na njemu će se razgovarati o različitom pristupu i gledištima na lik i djelo Ivane Brlić Mažuranić i to u kontekstu nacionalne, a posebno europske književnosti. Nadalje, sudionicima će se prezentirati sadržaj Kuće Brlić i mogućnosti koje njezin prostor nudi te pružiti pregled dosadašnjih istraživanja pisane ostavštine Ivane Brlić Mažuranić.

Današnjem otvorenju okruglog stola prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je okupljenima poželjela plodonosan rad te iskazala nadu da će se i u budućnosti održavati znanstvena okupljanja kako Kuća Brlić ne bi ostala samo turistički, nego i znanstveno-kulturni biser Slavonskog Broda.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: