Okrugli stol o Ivani Brlić Mažuranić povodom Dana europske baštine

FOTO: Grad Slavonski Brod

24.10.2022. | 18:10 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 635

Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Sveučilište u Slavonskom Brodu i Konzervatorski odjel u Slavonskom Brodu organizatori su današnjeg Okruglog stola „Ivana Brlić Mažuranić – dio europske baštine“ koji se održava u Kući Brlić. Ovaj okrugli stol održava se povodom Dana europske baštine, a na njemu će se razgovarati o različitom pristupu i gledištima na lik i djelo Ivane Brlić Mažuranić i to u kontekstu nacionalne, a posebno europske književnosti. Nadalje, sudionicima će se prezentirati sadržaj Kuće Brlić i mogućnosti koje njezin prostor nudi te pružiti pregled dosadašnjih istraživanja pisane ostavštine Ivane Brlić Mažuranić.

Današnjem otvorenju okruglog stola prisustvovala je i zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača koja je okupljenima poželjela plodonosan rad te iskazala nadu da će se i u budućnosti održavati znanstvena okupljanja kako Kuća Brlić ne bi ostala samo turistički, nego i znanstveno-kulturni biser Slavonskog Broda.

izvor:www.slavonski-brod.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI