OPERACIJA TRAJALA 5 SATI: Hrvatski liječnici mladiću spasili odrezanu šaku

Evo za koliko rastu plaće zaposlenicima u javnim i državnim službama...
(FOTO: Google)

11.3.2023. | 13:07 | vijesti.hrt.hr
IZVOR: vijesti.hrt.hr
Pregleda: 1722

Hrvatski liječniciponovo su dokazali da su u samome svjetskome vrhu tako što su 17-godišnjaku iz Kaštela, spasili upotpunosti odrezanu šaku. Mladić se ozlijedio pilom za vrijeme izrade košnica.

"Obično to bude oštra ozljeda, ali ovo je zaista jednadestruktivna ozljedas oštećenjem svih tkiva i zaista je bilo potrebno dosta strpljenja i umijeća da se to sve posloži", rekao je specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgijeBožo Gorjanc.

Zahvaljujućibrzoj i stručnojreakciji mladić već danas može micati prstima.


"To su operacije koje se uvijek u principu rade ili noću ili u vrijeme kada to situacija zahtijeva, traže izuzetno dobru organiziranost i naravnosposobnost cijelog tima", izjavio je zaHRTravnatelj KB-a Dubrava,Ivica Lukšić.

Operaciju je predvodiomladi doktorGorjanc koji se jedodatno školovaou Irskoj i jasno poručio: "Zaista, kažem vam, da se ovo dogodilo bilo gdje u svijetu, pitanje je kako bi ta ruka završila."

(IZVOR: www.vijesti.hrt.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI