SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Oprema za novorođenčad uručena u četiri obitelji

SB Online | Oprema za novorođenčad uručena u četiri obitelji SB Online | Oprema za novorođenčad uručena u četiri obitelji
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Oprema za novorođenčad danas je uručena u četiri brodske obitelji, od kojih jedna obitelj iščekuje blizance. Opremu je uručila Brigita Mikajević,viša stručna suradnica za predškolski i školski odgoj. Dodijeljena oprema ukupne je vrijednosti 690,16 eura, a uključuje sve ono što je djetetu potrebno prilikom dolaska iz bolnice; krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode. Ovu mjeru Grad Slavonski Brod uveo je među prvima u Republici Hrvatskoj te je za one obitelji koje ne žele opremu ili ju već posjeduju, osigurana novčana pomoć u iznosu od 132,72 eura kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče. Osim navedenog, roditelji ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade u iznosu od 464,80 eura za prvo dijete, 597,60 eura za drugo dijete te 796,81 eura za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 100 eura.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjevza jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na priloženim poveznicama:

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail:naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: