SB Online

Oprema za novorođenče uručena u pet brodskih obitelji

SB Online | Oprema za novorođenče uručena u pet brodskih obitelji SB Online | Oprema za novorođenče uručena u pet brodskih obitelji

PRIJE 4 MJESECA
GRAD SLAVONSKI BROD/GRAD SLAVONSKI BROD
PRIKAZA: 1245

I ovoga je tjedna pet mladih obitelji dobilo opremu za novorođenčad vrijednu 690,16 eura, a koja uključuje krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode. One obitelji koje već posjeduju dio opreme ili ju ne žele, Grad je osigurao novčanu pomoć u iznosu od 132,72 eura kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče. Svi roditelji, pak, ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu naknadu koja za prvo dijete iznosi 464,80 eura, za drugo dijete 597,60 eura, a za treće i svako sljedeće dijete 796,81 eura. Isto tako, svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje pravo na božićnicu u iznosu od 100,00 eura.

Opremu za novorođenče obiteljima je danas uručila Vesna Zlatarević, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjevza jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na danim poveznicama.

Oprema za prvorođeno dijete

Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail:naknade@slavonski-brod.hr.

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: