Oprema za novorođenčad uručena u četiri obitelji

FOTO: Grad Slavonski Brod

23.2.2023. | 11:59 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 4201

Zamjenica gradonačelnika Marina Martić Puača danas je uručila opremu za novorođenčad u četiri brodske obitelji, od kojih jedna obitelj iščekuje blizance. Dodijeljena oprema ukupne je vrijednosti 690,16 eura, a uključuje sve ono što je djetetu potrebno prilikom dolaska iz bolnice; krevetić, higijenske, kozmetičke i tekstilne proizvode. Ovu mjeru Grad Slavonski Brod uveo je među prvima u Republici Hrvatskoj te je za one obitelji koje ne žele opremu ili ju već posjeduju, osigurana novčana pomoć u iznosu od 132,72 eura kako bi nadopunili ono što im nedostaje za novorođenče. Osim navedenog, roditelji ostvaruju pravo i na jednokratne novčane naknade u iznosu od 464,80 eura za prvo dijete, 597,60 eura za drugo dijete te 796,81 eura za treće i svako sljedeće dijete. Svako dijete rođeno u tekućoj godini ostvaruje i pravo na božićnicu u iznosu od 100 eura.

Uvjete i zahtjev za ostvarenje prava na pomoć za nabavu opreme za prvorođeno dijete kao i zahtjev za jednokratnu novčanu naknadu možete pronaći na priloženim poveznicama:

Oprema za prvorođeno dijete


Jednokratna novčana naknada

Svi budući roditelji koji imaju pravo na ovu gradsku pronatalitetnu mjeru, a koji to pravo još uvijek nisu iskoristili, moraju predati zahtjev najmanje mjesec dana prije očekivanog termina poroda u kojem se moraju izjasniti koji oblik pomoći za dijete žele iskoristiti.

Ispunjene obrasce zahtjeva, te svu ostalu potrebnu dokumentaciju potrebno je skenirati i dostaviti na e-mail: [email protected].

Za sve dodatne informacije možete nazvati broj telefona Gradske uprave: 035 217-029.

Izvor:www.slavonski-brod.hr


VIŠE NA TEMU:
OPREMA
BEBA
GRAD
POMOĆ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI