Osigurana bespovratna sredstva za izradu projektne dokumentacije Botaničkog vrta

FOTO: Grad Slavonski Brod

29.3.2023. | 10:32 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 450

Grad Slavonski Brod uspješno se prijavio na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ koji je raspisan u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. Naime, za projekt „Priprema projektne dokumentacije projekta Botanički vrt u Slavonskom Brodu“, Grad Slavonski Brod osigurao je 331.807 eura (2.500.000 kuna) bespovratnih sredstava, što je ujedno i najveći mogući iznos sufinanciranja, dok je ukupna vrijednost projekta 646.825 eura (4.873.500 kuna).

Tako su bespovratna sredstva osigurana za izradu glavnog i izvedbenog projekta zgrade Botaničkog vrta, zajedno s projektom krajobraza i prometa, a navedeno obuhvaća i ishođenje posebnih uvjeta, građevinske dozvole te izradu troškovnika. U sklopu ovog projekta, u planu je uređenje zapadnog dijela kompleksa Tvrđave Brod na način da se izgradi, uredi i opremi Botanički vrt s pratećom građevinom – botaničkim paviljonom te krajobrazno uredi Povijesna zona „zvijezda“ Tvrđave Brod s biciklističkom stazom i drvoredom.

Prostor Botaničkog vrta bit će oblikovan mrežom pješačkih staza koje će dijeliti i povezivati razne hortikulturne sadržaje, a u sklopu njega bit će smješteni i drugi objekti poput staklenika. Sve će biti uklopljeno u cjelovito i jedinstveno uređenje čitavog zelenog prostora Tvrđave Brod.


VIŠE NA TEMU:
VRT
BOTANIKA
SREDSTVA
GRAD
STAZA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI