SB Online

Otvoren je natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika!

PRIJE 5 MJESECI
AGROKLUB.COM/AGROKLUB.COM
PRIKAZA: 1413

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Otvoren je natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika! SB Online | Otvoren je natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika!

PRIJE 5 MJESECI
AGROKLUB.COM/AGROKLUB.COM
PRIKAZA: 1413

Natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu u 2023. godini je otvoren.

Do 25. svibnja mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici/ce do 40 godina koji su nositelji OPG-a te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022.. Odnosno svoje projekte/operativne koncepte koji su tijekom 2021. i 2022. godine ili završeni ili u provedbi.

Stručni žiri odabrat će najbolji, najinovativniji i najodrživiji projekt na temelju upotrebe novog znanja (know-how), novih metoda ili novih oblika tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji, prijenos inovacije i održivost inovacije.

I ove su godine za pobjednike, kao i za sve sudionike, osigurane vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik/ca bit će nagrađen s 3.500 eura, drugoplasirani s 2.000 eura, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1.000 eura.

Za dobitnika/cu nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca eurozastupnica Sunčana Glavak osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

"Pozivam sve mlade poljoprivrednike i poljoprivrednice da se prijave na natječaj i pokažu kako svojim znanjem i inovacijama stvaraju poljoprivredu budućnosti", poručila je zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.

U Hrvatskoj je 14,4 posto mladih nositelja poljoprivrednih gospodarstava, dok ih je na razini EU-a 11 posto. "Mladi poljoprivrednici čuvari su opstanka ruralnih područja, a posebno me raduje vidjeti da koriste mogućnosti europskih fondova za svoje poslovanje", dodala je Glavak i pozvala ih da pokažu kako svojim inovacijama provode zelenu i digitalnu tranziciju u praksi.

Prošle je godine titulu najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrdnika odnio Ilija Jurićkoji uzgaja presadnice, jestivo cvijeće, mikropovrće i egzotično bilje.

(Izvor: Agroklub.com)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: