Ovako je sinoć Vukovarska ulica svijetlila za sve žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje

Vukovar- Slavonski Brod
(FOTO: Slavonski Brod)

18.11.2020. | 09:29 | Slavonski Brod
IZVOR: slavonski-brod.hr
Pregleda: 1748

Grad Slavonski Brod i ove je godine obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

Iako je obilježavanje Dana sjećanja moralo biti ograničeno zbog epidemioloških preporuka, mnogi su se građani tiho i dostojanstveno prisjetili svih onih koji su se borili i dali svoj život za slobodnu Hrvatsku. Vukovarska ulica ponovno je zasvijetlila za sve žrtve Vukovara i Škabrnje, ali i sve žrtve Domovinskog rata diljem naše Domovine.
Dio Vukovarske ulice osvijetlili su svijećama i članovi Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata u sklopu svog projekta „Da se ne zaboravi – I u  mom gradu Vukovar svijetli“.

U polumraku, uz svjetlost svijeća, s molitvom na srcu, u mislima je svima dan kada je Vukovar, hrvatski ponos na Dunavu, pao u neprijateljske ruke nakon tromjesečne opsade i stravičnog razaranja grada. Bitka za Vukovar bila je najveća bitka Domovinskog rata, ali i bitka koja je okrenula smjer vojnih, a kasnije i političkih zbivanja u korist Republike Hrvatske.Nikada se ne smije i ne može zaboraviti moral i hrabrost hrvatskih branitelja koji su tada branili Vukovar. 

Sjetiti se svih žrtava Domovinskog rata i upaliti svijeću u Vukovarskoj ulici svi građani mogu i na sam 18. studeni - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje te Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata.

izvor: www.slavonski-brod.hrSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI