SB Online

Ovo su najopasnije stvari koje možete učiniti tijekom vožnje automobilom

SB Online | Ovo su najopasnije stvari koje možete učiniti tijekom vožnje automobilom SB Online | Ovo su najopasnije stvari koje možete učiniti tijekom vožnje automobilom

PRIJE 1 GODINU
TEKST: poslovni.hr/poslovni.hr

Većina prometnih nesreća uzrokovana je ljudskom pogreškom pa ih je u potpunosti moguće spriječiti. Svi mi s vremenom razvijemo loše navike za volanom, poput prebrze vožnje ili jedenja u vožnji. Najbolji način da ostanemo sigurni je da se zapitamo što radimo krivo.

Vožnja sa slušalicama Ako je radio u vašem automobilu pokvaren ili ga uopće nema, slušanje glazbe kroz slušalice može zvučati kao privlačna alternativa vožnji u tišini.

Nije. Odvaja vas od vanjskog svijeta. Možda nećete čuti kako netko trubi ili motocikl koji će vam proći kroz mrtvi kut.

Vožnja u pijanom stanju Gotovo 30 ljudi u Sjedinjenim Državama svaki dan pogine u nesrećama uzrokovanim vožnjom u pijanom stanju. Iako se nesreće događaju, te se smrti u potpunosti mogu spriječiti.

Učinci vožnje u pijanom stanju su dokazani i dobro poznati, a rješenje ne može biti jednostavnije: Ako vozite, nemojte piti. Ako pijete, nemojte voziti.

“Napušena” vožnja Rekreacijska marihuana legalna je u sve većem broju država, ali to ne znači da je vožnja nakon potezanja dima sigurna. Vožnja pod drogom jednako je opasna i jednako protuzakonita kao i vožnja u pijanom stanju, no istraživanje agencije AAA pokazuje da je 14,8 milijuna vozača izvijestilo da je sjelo za volan u roku od jednog sata nakon konzumiranja marihuane.

Ista je studija pokazala da gotovo 70 posto Amerikanaca misli da je malo vjerojatno da će biti uhvaćeni ako voze napušeni. Oni su u krivu.

Vožnja u pospanom stanju Godine 2018. Zaklada AAA za sigurnost u prometu objavila je da 9,5 posto nesreća uključuje pospane vozače.

Istraživači su zaključili da je vožnja nakon pet sati sna jednako opasna kao vožnja u pijanom stanju. “Jedini protuotrov za pospanost je san”, istaknuo je AAA.

Vožnja bez sigurnosnog pojasa Nikada nije dobra ideja voziti se bez sigurnosnog pojasa. Vožnja bez pojasa još je opasnija u najnovijem modelu automobila opremljenom zračnim jastucima.

Ako se sudarite, bit ćete izbačeni prema upravljaču dok se zračni jastuk aktivira u suprotnom smjeru. To nije sjajan recept za preživljavanje, piše MSN.

Izvor:www.poslovni.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: