Pada li Vlada?!

FOTO: vlada.gov.hr

11.2.2020. | 18:37 | Ante Mandarić
IZVOR: 034 portal
Pregleda: 2220

Ako do sada već niste doznali, pao je zagrebački GUP (Generalni urbanistički plan Grada Zagreba). Bandićevi zastupnici su odbili amandmane HDZ-a pa su tako slijedom događaja HDZ-ovi zastupnici odbili GUP.

Nakon toga, naprasno je došlo do izmjene Dnevnog reda sjednice sabora na kojoj se trebalo glasati u petak, što znači da nema glasanja.

Očita je situacija da u Vladi više nisu sigurni u postojanje većine u Saboru, kako drugačije objasniti izmjenu dnevnog reda.


Izbori u HDZ-u iznjedrili su protukandidate čija imena i njihova težina na terenu ne ostavljaju Plenkovića ravnodušnim te mu zadaju sve veće brige.

Da postoji masterplan Plenkovićevog preživljavanja u ovoj bitci može se naslutiti, sudeći po političkim znalcima mogao bi izgledati ovako:

Plenković dok je još na čelu HDZ-a ulazi u prijevremene parlamentarne izbore te odlučuje o kandidatima HDZ-a na listi za sabor i o budućim ministrima, naravno ako HDZ pobijedi a ako ne pobijedi njegovi ljudi će i dalje sjediti u saboru.

Čitav slijed događanja upućuje na naš naslov a to je da je pad Vlade vrlo moguć i idemo u prijevremene izbore.

Ono što vas također ovdje želimo podsjetiti je to da je upravo 034portal prvi prognozirao pad Vlade tadašnjeg premijera Oreškovića 2016. godine a naša prosudba je da će se to dogoditi i sad.

Unatoč pisanju nekih lokalnih medija koji prozivaju SDP da nema dovoljnu zastupljenost kadrovima u tijelima središnje stranke, ova situacija bi to mogla drastično promijeniti.

Ako sad i ne padne Vlada, ova agonija najkorumpiranije Vlade i političkog pretrčavanja žetončića neće dugo potrajati, svega do jeseni.

Živi bili, pa vidjeli!

Izvor: 034portal.hr


VIŠE NA TEMU:
POLITKA
VLADA RH
PAD
GUP
ZAGREB

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI