SB Online

Pazite što pišete na društvenim mrežama! Na snazi novi zakon u Njemačkoj

PRIJE 5 MJESECI
FENIX.MAGAZIN.DE/FENIX.MAGAZIN.DE
PRIKAZA: 940

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Pazite što pišete na društvenim mrežama! Na snazi novi zakon u Njemačkoj SB Online | Pazite što pišete na društvenim mrežama! Na snazi novi zakon u Njemačkoj

PRIJE 5 MJESECI
FENIX.MAGAZIN.DE/FENIX.MAGAZIN.DE
PRIKAZA: 940

Od 2. svibnja na snagu stupa Zakon o digitalnim tržištima i uslugama (Digital Markets Act, DMA) kojeg je su donijeli Europski parlament, Vijeće Europske unije i Europska komisija.

Prema tom zakonu, tehnološke tvrtke kao što su Amazon, Google, Facebook, Apple,Microsoft, itd., od 2. svibnja morat će se pridržavati strogih pravila unutar Europske unije (EU).

Osnovni ciljevi ovog zakona su postići uspostavljanje sigurnijeg digitalnog prostora u kojem su zaštićena temeljna prava svih korisnika digitalnih usluga i uspostavljanje jednakih uvjeta tržišnog natjecanja koji bi na prostoru Europske unije, ali i globalno poticali inovacije i kompetitivnost.

Korisnici društvenih mreža i interneta općenito, morat će pripaziti što objavljuju jer se novim zakonom kreće u borbu protiv nezakonito objavljenog sadržaja, sustava preporuka i ciljanog oglašavanja.

Suzbijanje ilegalnog sadržaja kao što je govor mržnje, prijetnje smrću, pornografija iz osvete, kleveta ili povreda intelektualnog vlasništva u središtu je novog zakona. Prema tom zakonu, društvene mreže imaju obvezu blokirati, ukloniti ili ograničiti protuzakoniti sadržaj i transparentno objaviti kakve mehanizme su uveli za sprječavanje njegova širenja.

Uz to, zakon se dotiče i oglasa na internetu pa će u budućnosti korisnici znati zbog čega im se prikazuje pojedinačni oglas.

Ako voditelji internetske platforme ne poštuju pravila, sankcije su neizbježne.

Sve detalje o novom zakonu možete pročitati na straniciEuropske komisije(commission.europa.eu)

(Izvor: Fenixmagazin.de)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: