Penava: Idemo u prosvjed za spas Slavonije i Hrvatske

FOTO: Grad Vukovar

18.3.2023. | 19:01 | Index
IZVOR: Index.hr
Pregleda: 296

PREDSJEDNIK Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava najavio je danas da će ta stranka organizirati prosvjed za spas Slavonije i Hrvatske jer "ne pristaje na izumiranje Hrvatske u tišini", a o detaljima prosvjeda će, kaže, izvijestiti prije ljeta.

Penava je prosvjed najavio komentirajući "poražavajuće pokazatelje" Eurostata u kategoriji depopulacije ruralnih prostora.

"Prema vladi smo uspješni i sve je super. Zapravo smo najgori u Europi"


Prema tim pokazateljima, dvije najgore regije u Europskoj uniji u kategoriji depopulacije ruralnih prostora su Vukovarsko-srijemska, s gubitkom stanovništva od 2.5 posto godišnje, i Požeško-slavonska županija s 1.7 posto.

Navedeni podaci odnose se na petogodišnje razdoblje između 2015. i 2020., a predsjednik DP-a povezuje ih s vladavinom premijera Andreja Plenkovića i njegovih vlada te s njihovim brojnim aferama.

"Slušajući vladu, dobiva se predodžba kako smo uspješni i sve je super. Međutim, kad izuzmete PR medijske analitičare koji su na plaći aktualne vlasti, onda vam ostaju poražavajući podaci o tome da smo najgori u Europiʼʼ, poručio je. Ostaju nam ispražnjene kuće, ulice, sela i gradovi, ovo je znak za uzbunu, dodao je.

O uhićenju HDZ-ovog župana

Dotaknuo se i uhićenja župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića za kojega tvrdi da zajedno s institucijama godinu dana "zavlači javnost". "Gospodinu Plenkoviću je danas iznenađenje i on ne zna i još nije siguran kakvi su krajnji ishodi pa će ipak zaštititi tog župana, a nama svima ostalima govoriti kako mi vršimo pritisak, a oni su za borbu, ironije li, protiv korupcije", kazao je Penava.

"Danas je Dekanić, jučer je bila Žalac, sutra će biti Šarić ili Mažar s aferom Bodat, i uvijek će iskakati netko novi, a u tom vremenu, kako govori Eurostat, pet godina je pet izgubljenih godina", dodao je.

Penava je rekao i da je jedino što legitimno mogu napraviti za spas Hrvatske i Slavonije - pozvati ljude na ulice. Jer, dodao je, na ovo umiranje, izumiranje u tišini, pristati nećemo.

Domovinski pokret ide u prosvjed

Domovinski pokret organizirat će prosvjed u nekom od slavonskih gradova i poslati poruke o tome što je potrebno učiniti i koji su izlazni scenariji za Slavoniju.

"Preuzet ćemo i odgovornost za ovaj događaj i kompletnu organizaciju te biti otvoreni prema svima, građanskim inicijativama, udrugama, političkim strankama te medijima", kazao je Penava te ustvrdio da do promjene "neće i ne može doći s ljudima poput Banožića, Dekanića, Šarića, Plenkovića, Žalac i slične ekipe".

Izvor: Index.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI