SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Pijan odgurnuo policajaca, nisu ga ulovili unatoč policijskoj potrazi

SB Online | Pijan odgurnuo policajaca, nisu ga ulovili unatoč policijskoj potrazi SB Online | Pijan odgurnuo policajaca, nisu ga ulovili unatoč policijskoj potrazi

PRIJE 1 GODINU
TEKST: danica.hr/danica.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Sve se događalo oko pola sata iza ponoći u nedjelju na relaciji između Vukovara i Vinkovaca. U potjeri je sudjelovalo više policijskih vozila, ali “pobješnjeli slavonski max” uspio im je umaknuti nakon suludo opasne vožnje.

Uhitili su ga tek oko 10 sati ujutro u selu Rokovci južno od Vinkovaca, udaljenom 30-ak kilometara od Vukovara gdje je bio prvotno zustavljen u prometu.

“Jučer, 4. lipnja, u 0,35 sati prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici Priljevo u Vukovaru, policijski službenici su zaustavili i kontrolirali osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka i vozača (37) te utvrdili kako upravlja pod utjecajem alkohola u organizmu od 0.86 g/kg.

Prisila prema policiji Kako je nakon isključenja iz prometa izrazio namjeru daljnjeg upravljanja vozilom i odbio poći u službene prostorije policije radi zadržavanja, nad njim su uporabljena sredstva prisile. No, on je rukama odgurnuo policijskog službenika, sjeo u automobil te se velikom brzinom udaljio u smjeru Vinkovaca.

Tom prilikom, osimšto je bio pod utjecajem alkohola, počinio je nekoliko teških prometnih prekršaja: prolazak kroz crveno svjetlo, kretanje u suprotnom smjeru i nezaustavljanje na svjetlosne i zvučne signale službenih vozila.

Policijski službenici uhitili su ga u 10 sati u Rokovcima kod Vinkovaca i priveli u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Utvrđena je sumnja kako je uporabom sile spriječio policijskog službenika u obavljanju radnje. Policijski službenik pritom nije ozlijeđen.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djelaPrisila prema službenoj osobi, protiv njega je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, dok su radi počinjenih prometnih prekršaja protiv njega podnijeti prekršajni nalog, optužni prijedlog i dva obavezna prekršajna naloga”, rekli su danas u policiji.

Izvor:www.danica.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: