Počela pomama za sezoncima: Evo koji se poslovi najviše traže

Konobarica, konobar
(FOTO: Getty images)

28.2.2023. | 21:36 | vijesti.hrt.hr
IZVOR: vijesti.hrt.hr
Pregleda: 1159

Kako se približava Uskrs, sve je više oglasa u kojima se traže sezonski radnici. Na Zavodu za zapošljavanje u Rijeci traži se 670 kuhara, a prijavila su se samo 123, treba 1000 konobara, a prijavljeno ih je 223, traži se više od 600 sobarica, a na Zavodu ih je samo 50. HRT je istražio i kakva je situacija u opatijskim hotelima.

Opatija kao popularno cjelogodišnje turističko odredište ima sve više hotela koji su otvoreni cijelu godinu. Samim time veća je i šansa da se kvalitetni sezonski radnici prime u stalni radni odnos… A dok se ne zaposle, učenici opatijske Ugostiteljske škole redovito idu na natjecanja, vježbaju i uče.

“U sklopu Regionalnog centra kompetentnosti imamo mogućnost poslati djecu na natjecanja pa im se to još više svidi, a hoteli i ugostitelji jedva čekaju da ih zaposle”, kaže za HRT Sibila Roth, ravnateljica Ugostiteljske škole Opatija.


Nakon dvije pandemijske godine, među učenicima raste zanimanje za poslove kuhara, konobara, slastičara i recepcionara. No sve je izvjesnije da će hrvatski ugostitelji i hotelijeri i ove sezone potražiti radnike izvan granica Hrvatske.

(IZVOR: www.vijesti.hrt.hr)
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI