SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Pogledajte prošlotjedne rekordere na cestama

SB Online | Pogledajte prošlotjedne rekordere na cestama SB Online | Pogledajte prošlotjedne rekordere na cestama

PRIJE 11 MJESECI
TEKST: PU brodsko-posavska/PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 20. do 26. ožujka, dogodilo se 20 prometnih nesreća, od kojih, šest s ozlijeđenim osobama i 14 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ukupno je ozlijeđeno šest osoba, četiri teže, a dvije lakše.

U spomenutom razdoblju, policijski službenici su prilikom nadzora prometa kontrolirali 930 vozila te su utvrdili 516 prometnih prekršaja, od čega: 215 prekršaja nepropisnih brzina, 82 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 38 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, 30 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveća nepropisna brzina u naselju iznosila je 118 km/h, a izmjerena je u subotu, 25. ožujka, oko 19:10 sati u Slavonskom Brodu, Stjepana Radića, počinitelj prekršaja je 22-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća nepropisna brzina izvan naselja iznosila je 198 km/h, a izmjerena je u nedjelju, 22. ožujka, oko 10 sati na dionici autoceste A-3 kod Brodskog Stupnika, počinitelj prekršaja je 34-godišnji državljanin Republike Slovenije, koji je upravljao osobnim automobilom.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 1,99 promila, a očitana je u ponedjeljak, 20. ožujka oko 13:12 sati, u Slavonskom Brodu, u organizmu 50-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom.

U petak, 24. 03. 2023. godine u vremenu od 7 do 11 sati, Postaja prometne policije Slavonski Brod je na Postajnom području, provela akciju „Brzina“. Tijekom akcije utvrđeno je 26 prekršaja prekoračenja brzine.

Policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorima u prometu, te pozivaju sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa, jer samo na takav način i pozitivnim ponašanjem u prometu mogu utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: