SB Online

Pojačan nadzor prometa. Pogledajte što će policija ovaj vikend posebno nadzirati

SB Online | Pojačan nadzor prometa. Pogledajte što će policija ovaj vikend posebno nadzirati SB Online | Pojačan nadzor prometa. Pogledajte što će policija ovaj vikend posebno nadzirati

PRIJE 7 MJESECI
PU BRODSKO-POSAVSKA/PU BRODSKO-POSAVSKA
PRIKAZA: 1155

Vozači, čuvajte svoj život i život i zdravlje drugih u prometu -  ne sjedajte za upravljač vozila ako ste konzumirali alkohol 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i ovaj vikend (25./26. veljače, subota/nedjelju, provesti će preventivno represivnu akciju u cilju smanjenja broja sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, kao i posljedica prometnih nesreća, te podizanja razine prometne kulture i sigurnosti prometa na cestama. 

Tijekom siječnja 2023. godine na području policijske uprave, dogodilo se 87 prometnih nesreća, što je za 16 (22,54 %) više u odnosu na siječanj prošle godine. U prometnim nesrećama je ozlijeđeno 35 osoba, što je za 11 osoba (45,83 %) više u odnosu na siječanj prošle godine. Jedna osoba je poginula, dok je 7 osoba teško ozlijeđeno ( u siječnju 2022. godine 2 osobe), a 27 osoba lako je ozlijeđeno (u siječnju 2022. godine 22 osobe). U prometnim nesrećama 2023. godine sudjelovalo je 145 vozača, od kojih je 5 (u siječnju 2022. godine 10 vozača) bilo pod utjecajem alkohola.

Najveći broj prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači pod utjecajem alkohola tijekom siječnja 2022. i 2023. godine, dogodio se u dane vikenda (petak, subota, nedjelja). alkohola). 

Nadzori će se provoditi i tijekom nadolazećeg vikenda u cilju suzbijanja prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, kao i drugih težih prekršaja, prekoračenja dopuštene brzine u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanja grubog kršenja prometne discipline, te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama. 

Policijski službenici će posebnu pozornost posvetiti sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji prometnih prekršaja. 

Vozači, čuvajte svoj život i život i zdravlje drugih u prometu, ne sjedajte za upravljač vozila ako ste konzumirali alkohol, već za prijevoz angažirajte osobe koje nisu pod utjecajem alkohola ili droga!


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: