Pojedine vozače s neplaćenim kaznama na granici čeka procesuiranje

FOTO: SB Online

9.9.2021. | 19:53 | Andrea Lužanac
IZVOR: n1info.com
Pregleda: 1466

Policijski službenici počeli su se koristiti novom aplikacijom, a pomoću koje će imati uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka iz država izvan EU. Ova novost vrijedi za  one koji su prometni prekršaj počinili na području Hrvatske. Kako piše N1, prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj.

Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj, piše N1.

Iz MUP-a pojašnjavaju kako će se na ovaj način omogućiti lakše procesuiranje počinjenih prometnih prekršaja, vozilima registriranim izvan Europske unije, a isto vrijedi i za osobe sa prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI