POLICIJA IZNIJELA NOVE DETALJE STRAŠNOG SLUČAJA: Otac je bio nasilan prema supruzi!

FOTO: SB Online

2.4.2021. | 14:00 | Luka Safundžić
Pregleda: 11376

Danas je u Slavonskom Brodu održana konferencija za medije PU brodsko-posavske na kojoj je bilo riječi o slučaju iz Nove Gradiške koji je potresao našu zemlju. Podsjetimo dvoipolgodišnja curica hitno je prebačena u dječju bolnicu u Zagrebu s teškim ozljedama - među kojima je i nagnječenje glave.

"Ispitivanje još uvijek nije završilo. U srijedu, u popodnevnim satima, policijski službenici policijske postaje Nova Gradiška su zaprimili dojavu o zaprimanju djeteta s ozljedama glave i tijela u bolnici u Novoj Gradiški. Tada su započeli prvi kadrovi, te prvi postupci istraživanja.

Jučer, uhićeni su 27-godišnji otaca i 24-godišnja majka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. kaznenog zakona.  Rješenjem Centra za socijalnu skrb preostalih troje djece iz kućanstva su smještena u udomiteljsku obitelj. Možemo reći da je otac nekoliko puta evidentiran kao počinitelj prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji zbog čega je i sankcioniran prekršajno. U prijašnjim slučajevima je bio nasilan prema članu obitelji, ali to nisu bila djeca, nego supruga. Kaznenim zakonom predviđene su kazne od 1 do 8 godina za kazneno djelo 177 stavak 3.


Policijski službenici su zatražili od nadležnog Centra za socijalnu skrb svu potrebnu dokumentaciju u vezi navedenog slučaja koji će zasigurno biti predmet kriminalističkog istraživanja. Nakon ispitivanja oni će uz kaznenu prijavu biti predani pritvorskom nadzorniku a potom i nadležnom Državnom odvjetniku na daljnje postupanje, te naravno sudcu istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru", rekao je na konferenciji za medije policijski službenik za odnose s javnošću Damir Brezić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI