SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Policija spasila 10 osoba iz probušenog čamca na rijeci Savi

SB Online | Policija spasila 10 osoba iz probušenog čamca na rijeci Savi SB Online | Policija spasila 10 osoba iz probušenog čamca na rijeci Savi
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Jučer, 17. prosinca oko 18 sati, u Postaji granične policije Stara Gradiška, zaprimljena je dojava da se u rijeci Savi, u blizini Davora, nalaze osobe kojima je potrebna pomoć.

Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici sa službenim plovilima, koji su utvrdili da se radi o 10 muških osoba stranih državljana, koji su nezakonito čamcem prešli državnu granicu. Po prelasku rijeke Save stranci su došli u poplavljeni dio 50-tak metara od korita rijeke gdje im se probušio čamac pa su ostali zarobljeni u hladnoj vodi. 

Policijski službenici su angažirali pripadnike HGSS-a koji su pomogli policijskim službenicima izvući promrzle osobe iz vode do službenih plovila, a kojima su prevezeni na suho i sigurno.

U pomoći su sudjelovali i djelatnici Hitne medicinske pomoći Nova Gradiška, koji su stranim državljanima u Davoru pružili hitnu medicinsku pomoć te je utvrđeno da je osam osoba zdravo i sposobno za daljnji postupak u policiji, a dvije osobe su odvezene na daljnje liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški. I ovaj put policijski službenici su promrzlim osobama u suradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa osigurali suhu odjeću i obuću.  

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu.
 
Podsjećamo na opasnost ovakvih nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku posebice čamcima, koji se lako mogu probušiti kao što je to bio ovaj slučaj, ili čak prevrnuti na sredini rijeke Save koja je puna virova i drvenih trupaca (i slično), te su moguće velike tragedije.  

Ponovno apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku ili osobe koje im u tome pomažu ili ih potiču, da to ne čine, jer se tako izlažu izravnoj opasnosti od utapanja te također čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti sankcionirani.  

I ovom akcijom spašavanja osoba od mogućeg utapanja u hladnoj rijeci Savi, policijski službenici i druge žurne službe pokazale su zajedništvo i nesebičnu spremnost pomoći osobama.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: