SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Postupak opremanja Edukativno-multimedijskog centra u zapadnom dijelu sjevernog kavalira

SB Online | Postupak opremanja Edukativno-multimedijskog centra u zapadnom dijelu sjevernog kavalira SB Online | Postupak opremanja Edukativno-multimedijskog centra u zapadnom dijelu sjevernog kavalira
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Grad Slavonski Brod prethodne je godine, zahvaljujući projektu „Obnova Tvrđave – infrastrukturni radovi“, rekonstruirao 1.686,90 m2 zapadnog dijela sjevernog kavalira u Tvrđavi Brod. Dovršetkom tih radova stvoreni su preduvjeti za potrebe budućeg edukativno-multimedijskog centra koji će obuhvaćati informacijski centar, izložbeni prostor, prostor virtualne i proširene stvarnosti, multimedijalnu te prezentacijsku dvoranu, a na samom katu bit će smješten Centar za nematerijalnu baštinu te zvjezdarnica.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a iz istoga fonda osigurana su bespovratna financijska sredstva i za projekt opremanja ovog obnovljenog objekta brodske Tvrđave. Trenutno je, naime, u tijeku postupak zaključenja ugovora s odabranim ponuditeljima, a vezano za nabavu multimedije i IT opreme te teleskopa i opreme za potrebe buduće zvjezdarnice.

Konačnim dovršetkom projekta, zapadni dio sjevernog kavalira obogatit će kulturne i obrazovne sadržaje u Slavonskom Brodu koji će privlačiti brojne domaće, ali i strane turiste.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: