Postupak opremanja Edukativno-multimedijskog centra u zapadnom dijelu sjevernog kavalira

FOTO: Grad Slavonski Brod

11.1.2023. | 19:01 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 603

Grad Slavonski Brod prethodne je godine, zahvaljujući projektu „Obnova Tvrđave – infrastrukturni radovi“, rekonstruirao 1.686,90 m2 zapadnog dijela sjevernog kavalira u Tvrđavi Brod. Dovršetkom tih radova stvoreni su preduvjeti za potrebe budućeg edukativno-multimedijskog centra koji će obuhvaćati informacijski centar, izložbeni prostor, prostor virtualne i proširene stvarnosti, multimedijalnu te prezentacijsku dvoranu, a na samom katu bit će smješten Centar za nematerijalnu baštinu te zvjezdarnica.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a iz istoga fonda osigurana su bespovratna financijska sredstva i za projekt opremanja ovog obnovljenog objekta brodske Tvrđave. Trenutno je, naime, u tijeku postupak zaključenja ugovora s odabranim ponuditeljima, a vezano za nabavu multimedije i IT opreme te teleskopa i opreme za potrebe buduće zvjezdarnice.

Konačnim dovršetkom projekta, zapadni dio sjevernog kavalira obogatit će kulturne i obrazovne sadržaje u Slavonskom Brodu koji će privlačiti brojne domaće, ali i strane turiste.


VIŠE NA TEMU:
GRAD
TVRĐAVA
OPREMANJE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI