Potpuno drugačija priča iz Slavonije: ‘Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam’


(FOTO: HRT)

18.2.2023. | 11:52 | vijesti.hrt.hr
IZVOR: vijesti.hrt.hr
Pregleda: 4079

Iako često govorimo o iseljavanju iz Slavonije, ima i drukčijih priča o ostanku, pa čak i doseljavanju zbog posla. Otkrili smo ih u našičkom kraju. Ulaganjem u tamošnju industrijsku zonu osiguralo se otvaranje novih radnih mjesta, piše HRT.

Nikolina i Ivana već godinama rade u svjetski poznatoj farmaceutskoj tvrtci u Našicama, koja je bila i prvi stanovnik tamošnje industrijske zone.

“Dolazim iz Krapinskih toplica, tražila sam prvo posao u Zagrebu, ali srce me je dovelo u Našice. U Našicama mi je dobro, tu sam osam godina. Počela sam raditi u proizvodnji, nakon toga u kontroli kvalitete i sad sam u osiguranju kvalitete i jako sam zadovljna”, rekla je Nikolina Kerep, voditeljica osiguranja kvalitete.


“Radim ovdje 10 godina i prezadovoljna sam. Posao je vrlo dinamičan. Nemam potrebe uopće odlazit iz Hrvatske ja sam prezadovljna, uvjeti su predobri”, rekla je Ivana Thes Lukačić, voditeljica odjela regulative.

Odlični uvjeti u industrijskoj zoni doveli su ovu obiteljsku tvrtku u Našice. Jedna su od tri hrvatske tvrtke koja ima certifikat američkog FDA-ja. Htjeli su doprinjeti razvoju ovog kraja u kojem imaju puno kooperanata.

“Svake godine otvaramo četiri do pet novih tržišta, to znači naravno i razvoj tvrtke, zapošljavanje, dogradnju pogona”, istaknuo je Andrija Lalić, direktor tvrtke.

Već su kupili novu česticu u zoni, za proširenje. A šire se i druge tvrtke.

“Mi našim gospodarstvenicima odnosno poduzetnicima koji kupuju građevinsku česticu dajemo potpuno komunalno opremljenu česticu po povoljnijim uvjetima u odnosu na tržišne uvjete, rekla je Magdalena Vidaković Gelenčir”, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav, Našice.

Zona se prostire na 65 hektara i ima 20-ak poslovnih subjekata koji zapošljavaju 400-injak radnika. U planu je i izgradnja Centra za poduzetnike.

“Taj centar, poduzetnički bi predstavljao po prvi puta u Našicama jednu start up poziciju za naše mlade poduzetnike”, istaknuo je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Našica.

I upravo je ta sinergija grada i njegovih poduzetnika recept za uspjeh koji će nadaju se, dovesti do novih zapošljavanja i gospodarskog oporavka ovog kraja.

(IZVOR: www.vijesti.hrt.hr)
VIŠE NA TEMU:
POSAO
ZAPOŠLJAVANJE
SLAVONIJA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI