SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Prema istraživanju u Hrvatskoj je najteže na svijetu dobiti vozačku dozvolu

SB Online | Prema istraživanju u Hrvatskoj je najteže na svijetu dobiti vozačku dozvolu SB Online | Prema istraživanju u Hrvatskoj je najteže na svijetu dobiti vozačku dozvolu

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Stranica posvećena edukaciji vozača, Zutobi provela je istraživanje koje je pokazalo da je u Hrvatskoj najteže dobiti vozačku u odnosu na ostatak svijeta.

Kriteriji prema kojoj se lista objavljuje se temelji na potrebnom broju sati teorije i vožnje, troškovima ispita, dobi u kojoj netko smije pristupiti ispitu te potrebnim potvrdama.

Vjerovali ili ne, Hrvatska se našla među prvih pet zemalja s najtežim polaganjem vozačkog ispita, a to je mjesto zaslužila zbog  visine troškova te strogih kriterija na ispitu. Prema informacijama koje iznosi Zutobi, Hrvati u autoškoli provedu u prosjeku 85 sati, a potrebno je i medicinsko odobrenje. Prosjek troškova za dobivanje vozačke dozvole, iznosi okvirno oko 8000 kuna.

Zasigurno će vas zanimati u kojim zemljama taj ispit najlakši s obzirom na to da je u Hrvatskoj najteže. Ipak, to nije BiH, prvi na popisu je Meksiko. Ondje u većini slučajeva građani polažu samo teoriju, a praktični dio ne odrađuju do samog ispita. Najzanimljiviji dio je taj da u Meksiku do 2018.godine nije bilo čak ni teorijskog testa.   Nakon Meksika gdje je najlakše završiti vozački ispit, slijede Katar, Latvija, SAD i Kanada.

(IZVOR: www.index.hr)

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme:
SLAVONSKI BROD VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo