SB Online

Priče s Katarinskog sajma-hemeroidi: opća opasnost

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Darko Lončar Daky

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Priče s Katarinskog sajma-hemeroidi: opća opasnost SB Online | Priče s Katarinskog sajma-hemeroidi: opća opasnost

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Darko Lončar Daky

Oni nemaju atest Ministarstva zdravstva. Oni nemaju ni certifikat. Oni nemaju ni bilo kakvu dozvolu za proizvodnju biljnih preparata i jedino njih ne posjećuje nikakva inspekcija ili ih zaobilazi u širokom luku. No, katoličkoj prirodnoj  medicini naših franjevaca, dominikanaca i časnih sestara, koji u tišini iza samostanskih zidina i bedema stvaraju i proizvode razne tinkture, meleme, losione, kreme, biljne kapi, eliksire i čajeve, naš hrvatski narod tradicionalno vjeruje i od njih stoljećima kupuje razne bio- preparate na bazi ljekovitog bilja,  za razne bolesti i tegobe. Upravo od njih sam naučio tajne zanata radeći u jednom katoličkom  samostanu kao terapeut u Splitu, i danas na posebnom mjestu u svom regalu čuvam knjige: LJEKARUŠA fra Jure Marčinkovića, LJEKOVITO BILJE patera Simona Ašića i DAR IZ BOŽJE RUKE sestre Ljubice Bernardice Kovač.

Udruga USB, Ljekovito bilje Mrsunja, više od deset godina prodavala je moje biljne preparate na Katarinskom sajmu u Slavonskom Brodu, i svake godine ispred našeg štanda prošlo bi preko dvadeset tisuća Brođana, a među njima i  veliki broj onih zadovoljnih kupaca, s ni jednom jedinom reklamacijom sve do današnjih dana.HEMOROIDI- MALA DOSADNA NAPAST KOJA NAJVIŠE PATI BROĐANE

Svake godine redovno sam vodio svoj dnevnik prodaje i zanimljivo, primijetio sam, redovno baš svake godine, najtraženiji i najprodavaniji je uvijek bio- BIO SET PROTIV HEMOROIDA MRSUNJA. U nekom drugom gradu građane možda najviši pati i muči  reuma ili išijas, nesanica ili depresija, ali naše Brođane najviše muče i pate šuljevi ili hemoroidi. Od časne sestre Gracije naučio sam da se upaljeni  hemoroidi uvijek moraju liječiti i iznutra i iz vana, a ne samo jednom kremom. Otkrila mi je i pet čudotvornih ljekovitih biljaka koje su najuspješnije u borbi protiv hemoroida. Svih pet raste u zelenoj oazi tišine uz našu rječicu Mrsunju i tako sam patentirao  BIO- SET PROTIV HEMOROIDA MRSUNJA.
Sastoji se od melema, biljnog praha i čaja. Cijena 100 kn. Nije puno. Krvarenje, bol, svrab i ispadanje crijeva mnogim građanima čine pravi pakao od života. Šuljevi su zapravo proširene vene u području čmara, završetka debelog crijeva. Vanjski hemoroidi manje bole, ali bol od unutrašnjih hemoroida može vam život pretvoriti u pravi pakao, pogotovo kada se krv u krvnim žilama analnog  kanala zgruša.
Darko spašavaj, imaš li nešto što mi može pomoći- to već slušam godinama. Za sve u životu postoji lijek. Priroda ima za sve lijek. Kad medicina zakaže, priroda pomaže. Ako imate tih tegoba, Darko će vam dati i neke  savjete.PREHRAMBENI SAVJETI

Izbacite iz prehrane sva ljuta i zaljučena jela. Izbacite papar ili zabiberena jela. Izbacite mast i zamašćena jela. Izbacite i zakiseljena jela. Izbacite i jako zasoljena jela. Ne smijete jesti suhomesnate i konzervirane proizvode. Hrana mora biti kašasta. Jedite što više crnoga kruha, voća, povrća, kompota, i kuhanu pšenicu s mlijekom. Izbjegavajte sjedački način života, dugo sjedenje za kompjutorom i što više šetajte  u prirodi. Sami nemojte raditi mast ili melem protiv hemoroida, jer za to treba puno i znanja i radnoga iskustva.

SAVJETI ZA ČAJEVE

U biljnoj ljekarni,  preporučujem vam da  kupite i pijete čaj od trputca, ili kantariona, nevena, kamilice, ili stolisnika s dodatkom meda, jedna žlica na čašu čaja. Ovi čajevi dosta pomažu u borbi protiv hemoroida. 

Kod nas gotovo svaki četvrti građanin pati od hemoroida. U Americi, recimo, godišnji prihodi od prodaje preparata za hemoroide, iznose oko pedeset milijuna dolara.
Mnogim građanima  kreme službene medicine ne mogu pomoći, pa se sve više danas  okreću prirodi, ljekovitom bilju i starim travarima. Dakle, tu smo. Bio set protiv hemoroida  MRSUNJA  koji se sastoji od melema, biljnog praha i čaja ne može se kupiti u ni jednoj trgovini. 

NAPOMENA

Udruga više ne izlaže na Katarinskom sajmu. Ne proizvodi  i ne pravi više biljne preparate, ne prodajemo  ni čajeve niti bilo kakvo ljekovito bilje. Za sve svoje zdravstvene tegobe uvijek se trebate obratiti prvo svome liječniku. No, ako baš negdje gori i sve zakaže,  javite se slobodno, pa ćemo vidjeti da li možemo i kako možemo savjetima  pomoći. Hvala.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: