Prije šest godina zabrinuto smo gledali u Savu, a danas gledamo i ne vrijemo koliko je niska

FOTO: Arhiv

17.5.2020. | 11:40 | Luka Safundžić
Pregleda: 4178

17.5.2014. godine svi smo zabrinuto gledali kako Sava raste iz sata u sat. Te 2014. godine bile su poplave koji će mnogi pamtiti, sjetimo se samo Gunje i Rajevog Sela.

Što se tiče Slavonskog Broda, Savin vodostaj te 2014. godine u iznosio je rekordnih 938 centimetara, građani su se organizirali i uz vojsku radili zeče nasipe.

"Zbog izvanrednih mjera obrane od poplave, koje su na snazi od noćas, i zbog činjenice da je vodostaj rijeke Save u Slavonskom Brodu i dalje u porastu, Stožer za zaštitu i spašavanje grada Slavonskog Broda moli građane neka budu u stanju pripravnosti.


Naime, ako vodostaj Save nastavi rasti i u narednim satima Stožer će uputiti poziv građanima kako bi se što veći broj ljudi angažirao na radovima izgradnje zečjih nasipa i kako bi se osigurala straža nasipa" napisali su tada iz Stožer za zaštitu i spašavanje grada Slavonskog Broda.

Danas pak u 10 sati u Slavonskom Brodu iznosi 47 centimetara.


VIŠE NA TEMU:
POPLAVE
2014. GODINE
SAVA
DANAS

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI