SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Prodan bik za nevjerojatnih 52.000 i ovan za čak 66.560 eura

SB Online | Prodan bik za nevjerojatnih 52.000 i ovan za čak 66.560 eura SB Online | Prodan bik za nevjerojatnih 52.000 i ovan za čak 66.560 eura

PRIJE 4 GODINE
TEKST: Martina Popić/agroklub.com

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Novi rekord u prodaji goveda postavljen je na prezentaciji Simentala, a 24. listopada ostat će dugo u sjećanju irskih uzgajivača. Kako piše clonaghherds na dan premijerne prodaje ove godine nije bilo pranja, feniranja i uređivanja životinja jer nije bilo ni publike. Bez obzira na to, bik nazvan Clonagh Lucky Explorer prodan je za nevjerojatnih 52.000 eura.

Tako će se on pridružiti prošlogodišnjem prvaku, Clonagh Jubilant Fabulousu koji je kupljen za 18.000 eura, a ovogodišnji "Lucky" je visoko podignuo ljestvicu što se tiče cijene.

Oteljen je u svibnju prošle godine, a potomak je nagrađivanih roditelja. Otac mu je bik Manor Park Hansome, a majka junica Clonagh Dore čiji su uzgajivači Lyndsey i Garrett Behan iz okruga Laois u Irskoj.

Uoči prodaje na dražbi koju je organizirao Roscommon Mart, poznati uzgajivači vrhunskih goveda opisali su svog bika kao posebnog još od rođenja, rekavši da je najbolje što su ikad uzgajali.Inače, ovaj je bik izabran kao prvi dobitnik nagrade na Nacionalnom stočarskom sajmu 2019. u Tullamoreu kada je bio star samo 3 mjeseca.

Njegova majka, Clonagh Dora dva puta je proglašena simentalkom godine i to 2014. te 2016. Također je bila Miss Europe 2016., a već je imala nagrađivanu telad koja je isto tako prodana za visoku svotu novca. Otac mu je bik Manor Park Hansome koji je proglašen najboljim bikom 2019. godine, a uzgajivači kažu da je njegova telad poput njega što se tiče građe kostiju i mišića.

Isto tako, na aukciji u engleskom mjestu Kirkby Stephen je prodan ovan njihove poznate pasmine Swaledale. Nazvan je Bull and Cave King Kong i također je potomak vrhunskih roditelja. Ima crno bijelu glavu i noge, dok mu je vuna svijetlo smeđe boje. 

Kako piše farmers guardian njegovi prodavači su za njega dobili čak 60.000 funti, što je oko 66.560 eura.

Podsjećamo, nedavno je u Škotskoj prodan ovan za nešto više od 367.000 funti (oko 411.000 eura). To ga i dalje čini najskupljim ovnom na svijetu koji s razlogom nosi naziv "Double Diamond", a riječ je o pasmini s mišićavom građom tijela, savršenoj glavi i kvalitetnoj vuni.

(Izvor:Agroklub.com)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: