Prodavači zgroženi: Hoće li Hrvatska uskoro zabraniti pirotehniku?


(FOTO: zg-magazin.com.hr)

29.11.2019. | 16:36 | Dnevnik.hr
IZVOR: Dnevnik.hr
Pregleda: 2101

Prijatelji životinja oduševljeni su, a prodavači pirotehnike zgroženi, zbog zabrane pirotehnike propao bi im prihod od 60 milijuna kuna.

Treba zabraniti petarde, složila su se ministarstva zdravstva, obrazovanja, gospodarstva, poljoprivrede i turizma s Prijateljima životinja. Pravnica prijatelja životinja Ivana Lunka tvrdi da traže zabranu pirotehnike F2 i F3 kategorije.

„Smije se pucati od 27. prosinca do 1. siječnja, ali može se kupovati od 15. prosinca, već sredinom 12. mjeseca što je potpuni apsurd jer kad ih pustite u prodaju 15. prosinca tada počinje pucnjava“ dodaje pravnica.


Prodavači pirotehnike kažu da Prijatelji životinja manipuliraju ministarstvima. „Ja sam mali čovjek, na meni je da radim i punim državni proračun, ja nemam privilegiju ući ni kod jednog ministra“ ljut je Franjo Koletić, vlasnik trgovine pirotehnikom.

Prijatelji životinja kažu da pirotehnika još nije zabranjena zato što pirotehničari lobiraju, no oni tvrde da je to s razlogom. „Ako se nama zabrani prodaja konzumne robe mi možemo zatvoriti poduzeće sa 35 stalno zaposlenih, u sezoni preko 200 ljudi“ dodaje Koletić, za Dnevnik.hr.

Iz MUP-a kažu da prijedlog zakona kojim bi se zabranila pirotehnika ide uskoro u javno savjetovanje što znači da će se pitati svakoga, piše Dnevnik.hr.

(IZVOR: www.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI