SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Produljeno trajanje covid-potvrda, evo koliko sada vrijede

SB Online | Produljeno trajanje covid-potvrda, evo koliko sada vrijede SB Online | Produljeno trajanje covid-potvrda, evo koliko sada vrijede

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac/index.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Nacionalni stožer danas je donio novu odluku, a to je da se u sustav EU digitalnih covid-potvrda u Hrvatskoj od danas je implementirano novo pravilo, kojim se produžuje trajanje potvrda o cijepljenju na 365 dana.

Ova odluka se odnosi na sve nove i one ranije izdane potvrde. Ukoliko ste već izvadili svoje covid-potvrde, nećete ih morati ponovno vaditi jer se trajanje istih produžuje automatizmom.

Trajanje svojih potvrda građani mogu provjeriti pohranjivanjem potvrde u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO, a u slučaju putovanja u druge zemlje, svakako je nužno provjeriti lokalna pravila koja su na snazi, piše Index.hr.

Od 29. rujna 2021. godine omogućeno je i izdavanje EU digitalnih COVID potvrda za ona cjepiva koja nemaju središnje odobrenje u EU. Iako je produljen rok trajanja covid-potvrda, pravila za izdavanja istih ostaju ista, a koja se odnose na cjepiva koja imaju središnje odobrenje u EU.

Potvrdu o cijepljenju tako mogu dobiti osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti covid-19, osobe koje su cijepljene s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze - primjerice, osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer - te osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi, piše Index.hr.

Potvrdu mogu zatražiti i osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan PCR test. Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja te će im ona također vrijediti 365 dana.

Od 30. rujna 2021. potvrde se mogu izdati i za cjepiva niže u tablici, sukladno navedenim pravilima:

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: