Produljeno trajanje covid-potvrda, evo koliko sada vrijede

FOTO: europarl.europa.eu

1.10.2021. | 12:58 | Andrea Lužanac
IZVOR: index.hr
Pregleda: 1438

Nacionalni stožer danas je donio novu odluku, a to je da se u sustav EU digitalnih covid-potvrda u Hrvatskoj od danas je implementirano novo pravilo, kojim se produžuje trajanje potvrda o cijepljenju na 365 dana.

Ova odluka se odnosi na sve nove i one ranije izdane potvrde. Ukoliko ste već izvadili svoje covid-potvrde, nećete ih morati ponovno vaditi jer se trajanje istih produžuje automatizmom.

Trajanje svojih potvrda građani mogu provjeriti pohranjivanjem potvrde u digitalni novčanik mobilne aplikacije CovidGO, a u slučaju putovanja u druge zemlje, svakako je nužno provjeriti lokalna pravila koja su na snazi, piše Index.hr.


Od 29. rujna 2021. godine omogućeno je i izdavanje EU digitalnih COVID potvrda za ona cjepiva koja nemaju središnje odobrenje u EU. Iako je produljen rok trajanja covid-potvrda, pravila za izdavanja istih ostaju ista, a koja se odnose na cjepiva koja imaju središnje odobrenje u EU.

Potvrdu o cijepljenju tako mogu dobiti osobe koje su cijepljene s obje doze cjepiva protiv bolesti covid-19, osobe koje su cijepljene s dvije doze različitih cjepiva koja se primaju u dvije doze - primjerice, osoba je primila prvu dozu cjepiva AstraZeneca, drugu Pfizer - te osobe koje su cijepljene cjepivom koje se prima u jednoj dozi, piše Index.hr.

Potvrdu mogu zatražiti i osobe koje su cijepljene jednom dozom cjepiva koje se prima u dvije doze koje unatrag 180 dana od dana primitka cjepiva imaju pozitivan PCR test. Potvrdu mogu zatražiti od dana cijepljenja te će im ona također vrijediti 365 dana.

Od 30. rujna 2021. potvrde se mogu izdati i za cjepiva niže u tablici, sukladno navedenim pravilima:(IZVOR: www.index.hr)Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI