SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Reagiranje Slavice Lemaić na kolumnu Vanje Krnića: Nisam ja oni su

SB Online | Reagiranje Slavice Lemaić na kolumnu Vanje Krnića: Nisam ja oni su SB Online | Reagiranje Slavice Lemaić na kolumnu Vanje Krnića: Nisam ja oni su

PRIJE 3 GODINE
TEKST: Igor Safundžić

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na redakcijski email stiglo nam je reagiranje Slavice Lemaić na tekst Vanje Krnića pod nazivom „Totalna demencija."

Slavica Lemaić se opravdava kako ona nije u poziciji vlasti te da kao takva (oporba) nije mogla puno odnosno ništa napraviti. Da možda su krivi što nije puno napravljeno po pitanju osoba s invaliditetom oni koji su četiri godine na vlasti u Slavonskom Brodu, ali isto tako pitamo se koliko je puta u te četiri godine Slavica podsjetila vlast na potpisanu povelju? Vanja kao osoba s invaliditetom bori se za što bolji život u gradu za osobe kao što je on. Vanja kao osebujni mladić i izuzetno inteligentan, traži sva moguća sredstva da sebi i sebi sličnima olakša život. Te i takve namjere ne bi trebalo zamjeriti.

Radi objektivnosti prenosimo reagiranje Slavice Lemaić u cijelosti.

"Poštovani gospodine Krnić,

Politička odgovornost za neprovođenje potpisane Povelje o partnerskom odnosu s osobama s invaliditetom je isključivo na gradonačelniku i na gradskim vijećnicima i vijećnicama iz političkih stranaka Duspara Mirko – Nezavisna lista i SDP-a, koji čine koalicijsku većinu u Gradskom vijeću. Politička odgovornost je isključivo na njima jer su jedino oni imali stvarnu političku moć odlučivanja na što će se trošiti novac iz gradskog proračuna o kojem ovisi provedba potpisane Povelje. Svi gradonačelnički kandidati i kandidatkinje, koji su potpisali navedenu Povelju, svojim potpisom jamčili su da će u potpunosti poštovati Povelju ako budu izabrani na funkciju gradonačelnika i to jasno određuje da je odgovorna osoba za provedbu Povelje gradonačelnik. 

U protekle četiri godine ja nisam bila gradonačelnica pa ne mogu ni snositi političku odgovornost jer nisam imala stvarnu političku moć potrebnu za provedbu potpisane Povelje. U protekle četiri godine vladajuća koalicijska većina u Gradskom vijeću, predvođena aktualnim gradonačelnikom, nije prihvatila ni jedan naš prijedlog. Tri puta su odbili naše prijedloge da se u gradskom proračunu osigura novac za sufinanciranje izgradnje nove OŠ “Milan Amruš“. U Varaždinu, Zadru i Virovitici izgradnja sličnih škola je sufinancirana iz gradskih proračuna, ali naš gradonačelnik i vladajuća većina u Gradskom vijeću ne žele sufinancirati izgradnju nove škole. Unatoč tome što nisam izabrana za gradonačelnicu dobro vam je poznato koliki sam osobni trud uložila u to da vam pomognem u pisanju Lokalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom grada Slavonskog Broda za razdoblje od 2018. do 2022. godine, a koja je ključna za provedbu potpisane Povelje.

Nažalost, dogodilo se točno ono na što sam upozoravala, a to je da će ta Lokalna strategija ostati mrtvo slovo na papiru ako se u nju ne ugrade kontrolni mehanizmi koji bi prisilili gradonačelnika i vladajuću većinu u Gradskom vijeću na njenu provedbu. Naša nezavisna lista potpisala je Povelju jer smo imali iskrenu i časnu namjeru da stvarno pomognemo osobama s invaliditetom i da smo došli u poziciju gradske vlasti ova sramota s neprovođenjem Povelje se sigurno ne bi dogodila."

Nezavisna vijećnica Slavica Lemaić


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: