Rođene pobjednice!

FOTO: Igor Safundžić

11.2.2022. | 09:00 | Igor Safundžić
Pregleda: 2282

Kadetkinje (U17) Košarkaškog kluba Brod osvojile su Kup regija Slavonije i Baranje i to drugu godinu za redom. Sinoć su im u SD Vijuša uručene medalje i pehar za osvojeno prvo mjesto. Druge u ovoj kategoriji bile su kadetkinje ŽKK Brod na Savi.Krunoslav Rimac trener kadetkinja KK Brod:
"Imam čast jer mi je pripala jedna stvarno talentirana generacija koja ove godine kao i prošle godine osvojila titulu najboljih U17 u regiji. Išli smo na poluzavršnicu gdje smo igrali s prvoligaškim ekipama Šibenka i Trešnjevka te Crikvenicom. Tamo smo otišli s očekivanjima da pružimo maksimum te da vidimo gdje smo u odnosu na druge ekipe iz Hrvatske. Prva utakmica protiv Šibenke jako dobra, ušli smo izjednačeni u zadnju četvrtinu ali širina klupa nam je odredila krajnji rezultat. Na žalost u zadnjoj četvrtini Željka Sokolović nam je dobila petu osobnu pogrešku te smo morali u igru uvesti djevojčicu 2007 godište te se u tom periodu i prelomila utakmica. Drugu utakmicu protiv Crikvenice smo dobili uz puno truda i zalaganja. Zadnje kolo protiv Trešnjevke isto jedna dobra utakmica gdje smo dobar dio utakmice namučili Trešnjevku, opet bez Željke koja je osjetila slabost na početku utakmice poslije toga uđeš u probleme s faulima te jednostavno nismo mogli pratiti ritam vrhunske Trešnjevke koja ima fenomenalnu generaciju u ovoj kategoriji. Kad podvučemo crtu možemo biti jako zadovoljni s prikazanim i u regiji i na poluzavršnici. Uz sve ovo igra se i WABA liga gdje pružamo jako dobre igre i rezultate tako da s ovom generacijom imamo jako dobru budućnost". 


Ekipa KK Brod kadetkinje U17 prvakinje regije Slavonije i Baranje:
Nina Novak, Željka Sokolović, Ana Aračić, Andrea Stanković, Nikolina Vlk, Marina Nikolić, Dolores Buzak, Sara Lucija Karlović, Ana Milušić, Karla Milinović, Maja Matijević, Emma Rimac, Katarina Vidović, Veronika Sudić, Dunja Šebalj, Marta Bumbić, Sofia Andrić, Rita Anđela Nikolić Pehar za igračicu koja je dala najviše koševa u prvenstvu dobila je Lorena Fonović iz ekipe ŽKK Brod na Savi.

Također sinoć su svoje medalje dobile i košarkašice u kategoriji U 13. Prvakinje su također košarkašice Košarkaškog kluba Brod. Drugo mjesto u regiji osvojile su gradske rivalke iz ŽKK Brod na Savi.
Emma Rimac košarkašica KK Brod ekipe U13:
"Igrale smo jako dobro kroz cijelu sezonu te su sve cure iz ekipe jako zadovoljne osvojenim prvim mjesto. Najteža utakmica u prvenstvu bila nam je protiv Broda na Savi ali smo ipak sve izdržali i osvojile prvo mjesto. Kako nam treneri govore moramo se što više truditi davati što više od sebe i jedino tako će doći rezultati. Ja sam 2009 godište mogu još puno više postići, što budem više trenirala bit ću bolja". 

Kristina Pehar sportska direktorica i trenerica KK Brod:
"Da bi rezultati došli treba dugogodišnji rad,  te malo strpljenja i vremena. 2005 godište koje su sada prvakinje to je rad od osam godina jer rezultati ne mogu doći preko noći pogotovo u košarci. Slična je situacija i s curama U13 koje polučile fenomenalan rezultat koje su sa samo jednim porazom osvojile Kup regija, ima još puno rada tako da ne moramo brinuti za budućnost u našem klubu, naravno ako nas zaobiđu ozljede, bolest i odustajanje".


 
Ekipa KK Brod kategorija U13 prvakinje regije Slavonija i Baranja:
Dajana Soldan, Emma Rimac, Sara Rimac, Katarina Vidović, Ela Ereš, Vita Blažević, Dunja Šebalj, Karla Resanović, Ema Sekulić, Dora Lazić, Lucija Vidović, Ana Milušić
Pehar za igračicu koja je postigla najviše koševa u prvenstvu pripao je Anji Tomić iz ŽKK Brod na Savi.

VIŠE NA TEMU:
KOŠARKA
KK BROD
U13
TRENER

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI