Sedam Afganistanaca ilegalno prešli Savu, jedan krijumčar pobjegao plivajući preko rijeke

27.3.2023. | 11:53

PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska

Pregleda: 2111

FOTO: I.S.

27.3.2023. | 11:53 | PU brodsko-posavska
IZVOR: PU brodsko-posavska
Pregleda: 2111

Policijski službenici Policijske uprave Brodsko-posavske ponovno su spriječili krijumčarenje osoba preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Naime, sinoć, oko 21.30 sati, na području Općine Vrbje, policijski službenici Interventne jedinice policije su prilikom nadzora državne granice na rijeci Savi uočili gumeni čamac u kojem se nalazilo osam nepoznatih muških osoba, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Po pristanku čamca, a kada su ugledali policijske službenike, dvije osobe koje su upravljale čamcem dale su se u bijeg. Jedna osoba se udaljila plivajući preko rijeke Save u smjeru Bosne i Hercegovine, dok je druga osoba uhvaćena i privedena u Postaju granične policije Stara Gradiška.


Utvrđeno je da se radi o državljanima Afganistana. Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom (državljaninom Afganistana), koji je upravljao čamcem potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te će isti uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima kojima je isti pomogao u nezakonitom prelasku državne granice, provesti će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI