SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Sedam Afganistanaca ilegalno prešli Savu, jedan krijumčar pobjegao plivajući preko rijeke

SB Online | Sedam Afganistanaca ilegalno prešli Savu, jedan krijumčar pobjegao plivajući preko  rijeke SB Online | Sedam Afganistanaca ilegalno prešli Savu, jedan krijumčar pobjegao plivajući preko  rijeke

PRIJE 1 GODINU
TEKST: PU brodsko-posavska/PU brodsko-posavska

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Policijski službenici Policijske uprave Brodsko-posavske ponovno su spriječili krijumčarenje osoba preko rijeke Save iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.

Naime, sinoć, oko 21.30 sati, na području Općine Vrbje, policijski službenici Interventne jedinice policije su prilikom nadzora državne granice na rijeci Savi uočili gumeni čamac u kojem se nalazilo osam nepoznatih muških osoba, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Po pristanku čamca, a kada su ugledali policijske službenike, dvije osobe koje su upravljale čamcem dale su se u bijeg. Jedna osoba se udaljila plivajući preko rijeke Save u smjeru Bosne i Hercegovine, dok je druga osoba uhvaćena i privedena u Postaju granične policije Stara Gradiška.

Utvrđeno je da se radi o državljanima Afganistana. Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem nad 23-godišnjakom (državljaninom Afganistana), koji je upravljao čamcem potvrdili sumnju u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te će isti uz kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Prema stranim državljanima kojima je isti pomogao u nezakonitom prelasku državne granice, provesti će se postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: