SB Online

Šefica Uskoka Vanja Marušić dala ostavku

PRIJE 5 MJESECI
MATEJ DEVČIĆ I ANA RAIČ KNEŽEVIĆ/TELEGRAM.HR
PRIKAZA: 1096

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Šefica Uskoka Vanja Marušić dala ostavku SB Online | Šefica Uskoka Vanja Marušić dala ostavku

PRIJE 5 MJESECI
MATEJ DEVČIĆ I ANA RAIČ KNEŽEVIĆ/TELEGRAM.HR
PRIKAZA: 1096

Šefica USKOK-a Vanja Marušić dala je ostavku na tu funkciju. Naime, kako je danas poslijepodne objavio DORH, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek tijekom prijepodneva zaprimila je pisani zahtjev gospođe Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz, kako se navodi, osobnih razloga.

“Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta”, navodi DORH u priopćenju.

Suradnike je vijest šokirala

Ako ministar Ivan Malenica da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u DORH, Hrvoj-Šipek će donijeti odluku o zahtjevu šefice USKOK-a, javljaju još iz Državnog odvjetništva.

Telegramovi izvori iz USKOK-a navode da je Vanja Marušić svojim suradnicima poslala obavijest da odlazi iz obiteljskih razloga. Oni su, priznaju, zbog toga ostali šokirani, a sam USKOK obezglavljen. Već su se, doduše, pojavila i nagađanja da bi USKOK već ovaj tjedan mogao preuzeti jedan od zamjenika glavne državne odvjetnice.

Izvor: Telegram.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: