SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Serijski pljačkaši dolijali u ruke brodskoj policiji

PRIJE 1 GODINU
TEKST: PU brodsko-posavske

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Serijski pljačkaši dolijali u ruke brodskoj policiji SB Online | Serijski pljačkaši dolijali u ruke brodskoj policiji

PRIJE 1 GODINU
TEKST: PU brodsko-posavske

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U vezi kaznenog djela razbojništva i uhićenja dvojice osumnjičenih u roku sat vremena od počinjenja kaznenog djela i vijesti objavljenoj 3. lipnja na web stranici Policijske uprave brodsko-posavske pod naslovom Uhićeni počinitelji kaznenog djela razbojništva, jučer (4. lipnja), obojica 40-godišnjaka su dovedeni uz kaznene prijave u Županijski sud u Slavonskom Brodu, nakon čega im je sudac istrage odredio jednomjesečni istražni zatvor te su obojica predana u zatvor u Požegi.

U nastavku kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je jedan 40-godišnjak (koji je jučer predan u zatvor), zajedno sa 29-godišnjakom koji je uhićen jutros (5. lipnja), počinio seriju imovinskih kaznenih djela, odnosno 18 kaznenih djela teške krađe i 1 kazneno djelo krađe. Od 1. siječnja do uhićenja, uglavnom u noćnim satima, provaljivali su u razne objekte (tvrtke, trgovine, obiteljske kuće, radionice, ugostiteljske objekte) na području Slavonskog Broda, Donjih Andrijevaca, Starih Perkovaca i Selne. Nakon što su provalili vrata ili prozor, ušli su u unutrašnjost i otuđili novac (oko 1000 eura), gorivo, pajser, kofer sa gedora ključevima, veću količinu raznog alata, pneumatski odvijač, laptop, udarnu bušilicu, veću količinu raznog pića, miksetu, set (4) aluminijskih felgi sa gumama, više komada raznih markiranih odjevnih predmeta, parfeme, više komada raznog nakita, dvogled, trimer, aparat za zavarivanje, akumulator za skuter, 170 šteka raznih cigareta, traktor i dr. Na dvije obiteljske kuće su oštetili ulazna vrata i prozor iz kojih nisu ništa otuđili. U jednom slučaju su izrezali željeznu ogradu, ušli u unutrašnjost objekta iz kojega nisu ništa otuđili, a u drugom slučaju su pokušali provaliti u trgovinu, no čuli su otvaranje prozora susjeda te pobjegli sa mjesta događaja kaznenog djela. Također su u iz objekta trgovačkog društva u izgradnji otuđili električne, klimatizacijske i optičke kablove koje su stavili u građevinska kolica u namjeri odvoženja, no odustali su od istoga. Materijalna šteta bez stručne procjene je oko 40000 eura. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje te podnošenje odgovarajućih prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.