SB Online

SKANDAL: U zamjenu za 1000 eura, djelatnik bolnice mu je ishodio lažni nalaz

PRIJE 2 GODINE
JUTARNJI.HR/JUTARNJI.HR
PRIKAZA: 2644

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | SKANDAL: U zamjenu za 1000 eura, djelatnik bolnice mu je ishodio lažni nalaz SB Online | SKANDAL: U zamjenu za 1000 eura, djelatnik bolnice mu je ishodio lažni nalaz

PRIJE 2 GODINE
JUTARNJI.HR/JUTARNJI.HR
PRIKAZA: 2644

Kad je I.P. (30) iz okolice Nove Gradiške odlučio ishoditi odgodu odlaska na odsluženje 10-mjesečne zatvorske kazne lanjskog rujna, nije se libio poslužiti protupravnim radnjama pa se za pomoć obratio medicinskom tehničaru u KB Dubrava.

U zamjenu za 1000 eura, djelatnik bolnice mu je ishodio lažni nalaz u kojem je bilo navedeno da je pozitivan na Covid-19 i koji je potom iskoristio da si prolongira odlazak u zatvor.

Prema sumnjama USKOK-a, koji se na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a odmah umiješao u cijeli slučaj, otkriveno je da je 32-godišnji medicinski tehničar P.S., koji ima pristup pacijentima pozitivnima na SARS-CoV-2, od nepoznate pacijentice bolnice za koju je znao da je pozitivna, uzeo bris iz nosa i potom naveo da isti pripada I.P.

Bilo je to u večernjim satima 26. rujna kada je medicinski djelatnik prvo osuđenika evidentirao u bolničkom informacijskom sustavu. Uputio ga je zatim na trijažu te lažno naveo da je bio u kontaktu s Covid-19 pozitivnom osobom.

Uzeo mu je tobože bris iz nosa, a kad je stigao nalaz da je pozitivan na virus, medicinski tehničar ga je proslijedio osumnjičenom 30-godišnjaku kako bi ga iskoristio u svrhu odgode izvršenja zatvorske kazne.

Obojica će u konačnici, otkrivaju iz policije, nakon kriminalističkog istraživanja kazneno odgovarati za davanje odnosno primanje mita.

- Na opisani način osumnjičeni 32-godišnjak je kao odgovorna osoba zahtijevao i primio mito da unutar granica svoje ovlasti obavi drugu radnju koja se ne bi smjela obaviti, a osumnjičeni 30-godišnjak je odgovornoj osobi dao mito da unutar granica svoje ovlasti obavi drugu radnju koja se ne bi smjela obaviti – otkrivaju iz policije čiji su djelatnici medicinskog djelatnika uhitili 9. rujna te ga predali pritvorskom nadzorniku.

A protiv I.P., koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora, dostavljeno je posebno izvješće USKOK-u koji je upravo od I.P. i doznao za makinacije jer prema vlastitim navodima nije uspijevao ishoditi još jednu odgodu bez nove runde mita.

(Izvor: Jutarnji.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: