SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Slavonac Dario Baroš je svoju sreću prije 6 godina pronašao u Njemačkoj, a sada šalje poruku Plenkoviću

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Slavonac Dario Baroš je svoju sreću prije 6 godina pronašao u Njemačkoj, a sada šalje poruku Plenkoviću SB Online | Slavonac Dario Baroš je svoju sreću prije 6 godina pronašao u Njemačkoj, a sada šalje poruku Plenkoviću

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Andrea Lužanac

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Dario Baroš rodom je iz Pleternice i ima 26 godina, a sa svojih 20 godina odlučio je potražiti sreću izvan Hrvatske. Dario je završio medicinsku školu, ali zbog ne pronalaska posla u svojoj struci sada taj isti posao obavlja u Njemačkoj.

Već smo pisali o tome kako Vlada želi novčanim sredstvima motivirati sve iseljene stanovnike da se vrate u Republiku Hrvatsku. Ova odluka potaknula nas je da pitamo Slavonce koji su se prije puno godina odlučili boriti za bolji život u tuđini.

Dario je upravo jedan od njih, prije 6 godina otišao je u Njemačku i ondje radi na intenzivnoj njezi kao medicinski tehničar. Njegova majka i najstariji brat ostali su u Hrvatskoj dok su on i njegov drugi brat sreću pronašli izvan Hrvatske. Upravo u Njemačkoj Dario je osnovao svoju obitelj te je nedavno postao i otac, a sa sigurnošću nam tvrdi kako se u Hrvatsku neće vratiti!

"Ne bi se vratio u Hrvatsku! U Hrvatskoj je životni standard preskup, a plaće nisu dovoljno velike za takav standard. Kada bi se potrošilo tih 200 tisuća kuna što nam Vlada RH nudi, ponovno bi kao većina stanovnika Hrvatske živjeli od plaće do plaće i jedva bi spajali kraj s krajem.", rekao nam je Dario.

Dario je odlučio ovim putem poslati poruku Andreju Plenkoviću. Naime, poručuje mu da tih 200 tisuća kuna ponudi ljudima koji su već u Hrvatskoj, jer su njima ti novci daleko potrebniji.

"Plenkoviću ne brini za nas! Mi smo se vani već sami snašli za sebe, a ti se jedino pobrini za one koji su ostali.“, poručio je Dario predsjedniku Vlade RH. 


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: