SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Slavoncu prijeti zatvor jer je iz crkve ukrao 19.90 eura

SB Online | Slavoncu prijeti zatvor jer je iz crkve ukrao 19.90 eura SB Online | Slavoncu prijeti zatvor jer je iz crkve ukrao 19.90 eura

PRIJE 1 GODINU
TEKST: Danica.hr/Danica.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Prema optužnici koju su ovih dana podignuli protiv njega, Josipa se tereti za kazneno djelo teške krađe jer je crkvenuškrabicu s milodarima nasilno otvoriolani u prosincu oko 10 sati u Vinkovcima, Duga ulica 58, u crkvi Svetog Antuna Padovanskoga.

“U cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi uzimanjem sveg novca kojeg pronađe, odgovarajućim predmetom nasilno je otvoriokutiju s natpisom “za grijanje”u kojoj se nalazili novčani prilozi za grijanje, vlasništvo Samostana sv. Antuna Padovanskog.

Uzeo je i za sebezadržao najmanje 150 kuna (19,90 eura)koje je pronašao u kutiji, dakle, tuđe pokretne stvari oduzeo drugome s ciljem da ih protupravno prisvoji, a stvari su ukradene iz crkve, pa je time počinio kazneno djelo protiv imovine – teškom krađom”, navodi se u optužnici.

‘Bio sam pijan’ Tužitelji, također, predlažu da se od njega oduzme “pvc traka za pakiranjedužine 40 cm, širine 1,7 cm, žute boje, s jedne strane oblijepljena bijelom izolir trakom dužine 5 cm, jer je riječ o predmetu uporabljenom za počinjenje kaznenog djela”.

Također, predlažu da sud dosudiimovinsko-pravni zahtjev žrtvi, oštećenom Samostanu svetog Antuna Padovanskog Vinkovci. Okrivljeni Josip, inače, razvedeni je otac i nezaposleni keramičar. Tijekom istrage branio se kako je tog dana bio pijan.

“Priznajem da sam to učinio i kajem se zbog svega. Ali, učinio samo to pod utjecajem alkohola zato štonisam imao novca za put do Zagreba“, rekao je Josip prilikom ispitivanja u tužiteljstvu.

A zašto se za njega traži devet mjeseci bezuvjetnog zatvora? Prvo, kao otegotna okolnost uzeta mu je činjenica da jeveć kazneno osuđivan. Drugo, riječ je o kaznenom djelu teške krađe s obzirom da je škrabicu nasilno otvarao.

Izvor:www.danica.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: