Slavoncu prijeti zatvor jer je iz crkve ukrao 19.90 eura

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija
(FOTO: Getty)

12.3.2023. | 08:59 | Danica.hr
IZVOR: Danica.hr
Pregleda: 1668

Prema optužnici koju su ovih dana podignuli protiv njega, Josipa se tereti za kazneno djelo teške krađe jer je crkvenuškrabicu s milodarima nasilno otvoriolani u prosincu oko 10 sati u Vinkovcima, Duga ulica 58, u crkvi Svetog Antuna Padovanskoga.

“U cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi uzimanjem sveg novca kojeg pronađe, odgovarajućim predmetom nasilno je otvoriokutiju s natpisom “za grijanje”u kojoj se nalazili novčani prilozi za grijanje, vlasništvo Samostana sv. Antuna Padovanskog.

Uzeo je i za sebezadržao najmanje 150 kuna (19,90 eura)koje je pronašao u kutiji, dakle, tuđe pokretne stvari oduzeo drugome s ciljem da ih protupravno prisvoji, a stvari su ukradene iz crkve, pa je time počinio kazneno djelo protiv imovine – teškom krađom”, navodi se u optužnici.


‘Bio sam pijan’ Tužitelji, također, predlažu da se od njega oduzme “pvc traka za pakiranjedužine 40 cm, širine 1,7 cm, žute boje, s jedne strane oblijepljena bijelom izolir trakom dužine 5 cm, jer je riječ o predmetu uporabljenom za počinjenje kaznenog djela”.

Također, predlažu da sud dosudiimovinsko-pravni zahtjev žrtvi, oštećenom Samostanu svetog Antuna Padovanskog Vinkovci. Okrivljeni Josip, inače, razvedeni je otac i nezaposleni keramičar. Tijekom istrage branio se kako je tog dana bio pijan.

“Priznajem da sam to učinio i kajem se zbog svega. Ali, učinio samo to pod utjecajem alkohola zato štonisam imao novca za put do Zagreba“, rekao je Josip prilikom ispitivanja u tužiteljstvu.

A zašto se za njega traži devet mjeseci bezuvjetnog zatvora? Prvo, kao otegotna okolnost uzeta mu je činjenica da jeveć kazneno osuđivan. Drugo, riječ je o kaznenom djelu teške krađe s obzirom da je škrabicu nasilno otvarao.

Izvor:www.danica.hr


VIŠE NA TEMU:
MUŠKARAC
NOVAC
CRKVA
ZATVOR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI