Slavonac na neobičnom mjestu skrivao oružje

FOTO: ILUSTRACIJA/WIKIMEDIA COMMONS/UNSPLASH

25.3.2021. | 17:42 | Glas Slavonije
IZVOR: Glas-slavonije.hr
Pregleda: 1450

U psećoj kućici skrivao mine, bombe, automatsku pušku, 1000 komada streljiva..

Neobična mjesta građani odabiru za skrivanje zabranjenih stvari. Tako je 57-godišnjak iz Našica bombe i drugo oružje sakrio u - pseću kućicu. Policija je detaljnom pretragom njegove kuće oružje ipak pronašla, pa je 57-godišnjak kazneno prijavljen. Kako doznajemo, prošloga petka našički su policajci provodili kriminalističko istraživanje u okviru kojega su pretražili obiteljsku kuću i druge prostorije koima se koristi 57-godišnjak.

- Pregledom dvorišta u kućici za psa pronađena je veća količina oružja i eksplozivnih tvari - dvije antimagnetne mine, dvije ručne bombe, deset elektrodetonatorskih kapisli, 16 detonatorskih kapisli, pet metara sporogorećeg univerzalnog štapina, automatska puška AK-47, dvije SMB torbice s četiri spremnika. Pronađeni su i setovi za čišćenje, bočice s uljem i tromblonskim nastavcima za automatsku pušku, 1000 komada streljiva raznog kalibra i spremnik za malokalibarski pištolj. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 57-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo "nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari". Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.


VIŠE NA TEMU:
ORUŽJE
KUĆICA
PAS
SLAVONAC

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI