SB Online

Slavonac ubio bolesnog oca pa dobio 30 godina zatvora

PRIJE 2 GODINE
GLAS-SLAVONIJE.HR/GLAS-SLAVONIJE.HR
PRIKAZA: 3216

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Slavonac ubio bolesnog oca pa dobio 30 godina zatvora SB Online | Slavonac ubio bolesnog oca pa dobio 30 godina zatvora

PRIJE 2 GODINE
GLAS-SLAVONIJE.HR/GLAS-SLAVONIJE.HR
PRIKAZA: 3216

Osječanin Bojan Vučinić (40) osuđen je na 30 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja oca Radovana (74) neutvrđenog dana između 29. ožujka i 10. travnja prošle godine u Reisnerovoj ulici 42 u Osijeku. Nakon što je oca izbo nožem, danima je živio uz njegovo mrtvo tijelo...

- Na Županijskom sudu u Osijeku raspravno vijeće je nakon dovršenog suđenja objavilo presudu protiv optuženog Bojana Vučinića kojom je proglašen krivim i osuđen na kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 30 godina. Uz kaznu izrečena mu je sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti, koja će se izvršavati u okviru zatvorskog sustava dok za to postoji potreba. Ujedno mu je vijeće rješenjem produljilo istražni zatvor - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Nakon višemjesečne istrage Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku optužnicu protiv Vučinića podignulo je u listopadu prošle godine. U njoj se 40-godišnjaka teretilo da je, iako je bio svjestan da je njegov 74-godišnji otac, s kojim je živio u zajedničkom kućanstvu, bio slabo pokretna i teško bolesna osoba, u nakani da ga usmrti i okoristi se njegovim novcem, kuhinjskim nožem ocu zadao više teških i za život opasnih ozljeda, od kojih je njegov otac i preminuo. Potom je, teretilo ga se optužnicom, bankovnom karticom s pripadajućim PIN-om od 12. do 19. travnja s tekućeg računa ubijenog oca neovlašteno na bankomatu podigao i za sebe zadržao 6000 kuna.

Podsjetimo, 19. travnja prošle godine pronađeno je tijelo 74-godišnjeg muškarca, a 40-godišnjak je s teškim ozljedama prevezen u Klinički bolnički centar Osijek. Policija je došla provjeriti gdje je stariji muškarac nakon što je od susjeda dobila dojavu da se on već duže ne pojavljuje. Nakon što su otvorili ulazna vrata kuće i ušli, policajci su prvo pronašli 40-godišnjaka koji je bio teško ozlijeđen. Jedan od policajaca odmah je pozvao hitnu pomoć, a drugi su pregledavali druge prostorije kuće i pronašli beživotno tijelo 74-godišnjeg muškarca. Pretpostavljalo se da se 40-godišnjak pokušao ubiti. Ubrzo su policajci trakom ogradili kuću Vučinićevih te je uslijedio višesatni očevid u kojemu su sudjelovali i forenzičari. Ubrzo je stigla i potvrda policije i državnog odvjetništva da je riječ o ubojstvu. Bojan je neko vrijeme proveo u KBC-u Osijek, a nakon toga je odlukom suca istrage završio u istražnom zatvoru.

Zločin je šokirao susjede Vučinićevih iz Reissnerove ulice. Odmah nakon saznanja o ubojstvu susjedi su rekli kako nisu imali nikakvih problema s ocem i sinom, niti su čuli svađu koja bi dolazila iz njihove kuće. Neko vrijeme Bojan je radio u Njemačkoj, a Radovan je ostao sam, s obzirom na to da mu je supruga prije nekoliko godina preminula. Bojan se iz Njemačke u roditeljsku kuću vratio godinu dana prije no što je ubio oca. Bojanovi prijatelji kazali su kako se u posljednje vrijeme distancirao od društva.

(IZVOR: www.glas-slavonije.hr)


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: