Slavonski Brod ponovno među najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU fondova

FOTO: Grad Slavonski Brod

16.11.2022. | 18:59 | Grad Slavonski Brod
IZVOR: Grad Slavonski Brod
Pregleda: 1053

Grad Slavonski Brod ponovno je ostvario odlične rezultate kada je u pitanju povlačenje bespovratnih financijskih sredstava iz fondova Europske unije. Prema članku Jutarnjeg lista naslova „Najviše novca iz fondova EU povukla tri slavonska grada, Zagreb i Rijeka“, Grad Slavonski Brod u razdoblju od 2018. do 2021. godine povukao je ukupno 45,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a što je 2,99 % cijelog iznosa kojeg su u spomenutom razdoblju povukli svi hrvatski gradovi. Zahvaljujući ovim rezultatima, Slavonski Brod našao se među prvih pet gradova koji su iz europskih fondova osigurali najviše sredstava, a to su Zagreb, Rijeka, Osijek i Beli Manastir.

Podsjećamo, veliki dio europskih sredstava osiguran je za obnovu brodske Tvrđave u kojemu će se uskoro nalaziti zvjezdarnica, Kuća tambure te Centar za nematerijalnu baštinu, a u budućnosti je planirana izgradnja botaničkog vrta. Osim navedenog, na prostoru Tvrđave Brod dovršen je i projekt „Parternog uređenja i komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod“, a bespovratna europska financijska sredstva osigurana su i za projekt obnove Kuće Brlić i njezine prenamjene u interpretacijski centar, projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora te izgradnje nove mreže pješačko-biciklističkih staza.

Osim navedenih infrastrukturnih projekata, Grad Slavonski Brod proteklih je godina osigurao i znatna financijska sredstva iz područja Europskog socijalnog fonda koja su pretežno namijenjena poboljšanju kvalitete boravka djece i učenika u gradskim predškolskim i školskim ustanovama.  Konačan poredak najuspješnijih gradova po povučenim sredstvima iz EU fondova bit će poznat uskoro.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Trebaju li maturanti održati tradicionalnu norijadu i ove godine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na SB Online portalu jer:
više od 130.000 korisnika mjesečno
više od 500.000 otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI