SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Slavonski Brod ponovno među najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU fondova

SB Online | Slavonski Brod ponovno među najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU fondova SB Online | Slavonski Brod ponovno među najuspješnijim gradovima u Hrvatskoj po povučenim sredstvima iz EU fondova
Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Grad Slavonski Brod ponovno je ostvario odlične rezultate kada je u pitanju povlačenje bespovratnih financijskih sredstava iz fondova Europske unije. Prema članku Jutarnjeg lista naslova „Najviše novca iz fondova EU povukla tri slavonska grada, Zagreb i Rijeka“, Grad Slavonski Brod u razdoblju od 2018. do 2021. godine povukao je ukupno 45,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a što je 2,99 % cijelog iznosa kojeg su u spomenutom razdoblju povukli svi hrvatski gradovi. Zahvaljujući ovim rezultatima, Slavonski Brod našao se među prvih pet gradova koji su iz europskih fondova osigurali najviše sredstava, a to su Zagreb, Rijeka, Osijek i Beli Manastir.

Podsjećamo, veliki dio europskih sredstava osiguran je za obnovu brodske Tvrđave u kojemu će se uskoro nalaziti zvjezdarnica, Kuća tambure te Centar za nematerijalnu baštinu, a u budućnosti je planirana izgradnja botaničkog vrta. Osim navedenog, na prostoru Tvrđave Brod dovršen je i projekt „Parternog uređenja i komunalne infrastrukture u Tvrđavi Brod“, a bespovratna europska financijska sredstva osigurana su i za projekt obnove Kuće Brlić i njezine prenamjene u interpretacijski centar, projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora te izgradnje nove mreže pješačko-biciklističkih staza.

Osim navedenih infrastrukturnih projekata, Grad Slavonski Brod proteklih je godina osigurao i znatna financijska sredstva iz područja Europskog socijalnog fonda koja su pretežno namijenjena poboljšanju kvalitete boravka djece i učenika u gradskim predškolskim i školskim ustanovama.  Konačan poredak najuspješnijih gradova po povučenim sredstvima iz EU fondova bit će poznat uskoro.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: