SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

SLAVONSKI NARKODILER U BIJEGU: Letjeli paketići kokaina, heroin, amfetamini...

SB Online | SLAVONSKI NARKODILER U BIJEGU: Letjeli paketići kokaina, heroin, amfetamini... SB Online | SLAVONSKI NARKODILER U BIJEGU: Letjeli paketići kokaina, heroin, amfetamini...

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jutarnji list/Jutarnji.hr

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Po autocesti Lipovac-Zagreb letjeli paketići sa kokaina, heroin, amfetamini, marihuana te mobitel prepun dilerske konverzacije 

Vozači tijekom vožnje, bez imalo grižnje savjesti, često znaju kroz prozore svojih vozila bacati razni otpad. No, postoje i oni koji kroz prozor izbacuju drogu. Naravno, dok bježe pred policijom.Tako su, zahvaljujući odbjeglom 60-godišnjaku, po autocesti Lipovac-Zagreb letjeli paketići sa 71 gramom kokaina, 222 grama heroina, 1,1 kilogram amfetamina te 1,08 grama marihuane i mobitel prepun dilerske konverzacije.

Sredovječni diler iz Vinkovaca, koji je, poput likova iz bajke o Ivici i Marici, za sobom ostavljao tragove dok je neuspješno pokušavao zamesti dokaze, u konačnici je uhićen te kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Muke po njega počele su 18. veljače, kada se na izlasku s autoceste oglušio na zvučne i svjetlosne signale policije te se u vozilu vukovarskih oznaka dao u bijeg u smjeru Županje.

Dok je stiskao papučicu gasa i u retrovizoru gledao kako ga policajci pokušavao sustići, kroz prozor je u travu odbacivao vrećice s drogom.

Policajci su paralelno s njegovim uhićenjem kod naplatne postaje Babina Greda, gdje su bili primorani uporabiti sredstva prisile, ubrzo locirali i izbačeno "smeće".

U pretresu stana i dvije kuće koje koristi te auta kojim je bježao, policija je ponašla još pet paketa s 430 grama amfetamina, više tisuća kuna, za koje se pretpostavlja da potječu od preprodaje opijata, te druge predmete za koje sumnjaju da su uporabljeni za izvršenje kaznenog djela.

Po dovršetku istraživanja, 60-godišnjak je uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, a dežurni sudac istrage Županijskog suda odredio mu je jednomjesečni pritvor pa će se narednih mjesec dana prisilno odmoriti iza rešetaka osječkog zatvora.

Izvor: www.jutarnji.hr


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: