SB Online

Spavate li u čarapama? Evo što stručnjaci kažu o tome

PRIJE 6 MJESECI
N1/VEČERNJI LIST/N1INFO.HR
PRIKAZA: 1508

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

SB Online | Spavate li u čarapama? Evo što stručnjaci kažu o tome SB Online | Spavate li u čarapama? Evo što stručnjaci kažu o tome

PRIJE 6 MJESECI
N1/VEČERNJI LIST/N1INFO.HR
PRIKAZA: 1508

Što se tiče spavanja, svatko ima svoje preferencije. Neki od nas vole nositi dugu pidžamu, neki spavaju samo u donjem rublju, dok neki spavaju potpuno goli. Svatko od nas voli drugačije stvari, ali ima i nekih navika oko kojih sa mnogi ne mogu složiti, a jedna takva je i pitanje čarapa u krevetu. Loša vijest za svakoga tko misli da ne biste trebali nositi čarape noću – stručnjak za spavanje je otkrio da bi one mogle biti ključne za dobar san, prenosiMirror.

Martin Seeley, stručnjak za spavanje i izvršni direktor tvrtke MattressNextDay, objasnio je: “Nošenje čarapa u krevet može vam pomoći da zagrijete stopala, što može signalizirati vašem tijelu da je vrijeme za spavanje. To vam može pomoći da brže zaspite i doživite dublji san. Nošenje čarapa dok spavate potencijalno vam može pomoći da dublje zaspete održavajući vaša stopala toplima. Kada su vam stopala hladna, krvne žile se sužavaju, što može otežati spavanje”.

Ipak, to još uvijek ovisi o vašim osobnim preferencijama. Stručnjak je dodao: ‘Hoće li nošenje čarapa u krevet zaista dovesti do dubljeg sna ili ne može ovisiti o pojedincu. Neki ljudi mogu smatrati da je nošenje čarapa u krevet neudobno, dok drugi možda neće primijetiti nikakvu razliku u kvaliteti sna’. Ako više volite spavati bez čarapa, dobra je vijest da postoji nekoliko drugih trikova koje možete isprobati, prenosiVečernji list.

Dijeleći savjete za sve koji žele poboljšati kvalitetu sna, profesionalac je rekao da se također isplati pridržavati dosljednog rasporeda spavanja, izbjegavati kofein navečer i maksimalno iskoristiti eterično ulje lavande. ‘Lavanda ima umirujuća svojstva te može pomoći u opuštanju i dubokom snu. Eterično ulje lavande možete koristiti tako da ga raspršite u spavaćoj sobi ili dodate nekoliko kapi u u vašu večernju kupku’, dodao je.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: