NASLOVNADRUŠTVO
Sramotan odnos gradonačelnika Duspare prema djeci u Osnovnoj školi u Podcrkavlju! Htio ih ostaviti bez grijanja u pol zime?

FOTO: SBonline

PODCRKAVLJE

Sramotan odnos gradonačelnika Duspare prema djeci u Osnovnoj školi u Podcrkavlju! Htio ih ostaviti bez grijanja u pol zime?

22.3.2019. 17:17 | Ivica Janković PREGLEDA: 4724

PODCRKAVLJE - Razgovarali smo s ravnateljicom OŠ "Blaž Tadijanović" u Podcrkavlju, i s predstavnikom Vijeća roditelja Željkom Medićem.

Odnos gradonačelnika Duspare prema OŠ u Podcrkavlju više je nego gnjusan, i moralno upitan, obzirom da se radi o osnovcima, maloljetnoj djeci. Nasilno dovesti u pitanje, hoće li djeca u školi imati grijanje, ili ne, u jeku sezone grijanja, odnosno u zimi, i hladnim danima.

Čin je zbog kojega treba istog trenutka dati ostavku. Obzirom da je gradonačelnik KRMAK, navodeći tumačenje SBplus-a, ta riječ znači (zool.) "mužjak domaće svinje; gudin, prasac", nego zbog toga što je ona sinonim za "čovjeka ružnih postupaka, lošeg karaktera", neće dati ostavku, i zbog toga što ga je u tome trenutku bilo nebriga za djecu. Vjerovatno jer su maloljetni i nemaju pravo glasa, a ravnateljica nije u njegovoj stranci.

Ponavljamo, ovaj članak upućujemo razumnima i osobama zdrave logike, koji će pročitati priložene dokumente i logično zaključiti da djela gradonačelnika u ovome slučaju nisu opravdana. Ovaj članak ne odnosi se na pristaše Mirka Duspare i njegovu interesnu skupinu, jer on je za njih zlatno tele i jedan jedini bog, i nema drugih bogova, što god on pri tome učinio ili ne.

Duspara uvodi kurire u škole, u vrijeme kada su načini komunikacije i tehnologija na visokom stupnju, gradonačelnik Duspara se odlučio vratiti u 19. stoljeće te na pisani poziv na sjednicu Vijeća roditelja upućen njemu, poslati kurira zadrugara sa zadatkom da podijeli roditeljima pisma.

I to strogo u ruke po imenima i prezimenima, ni slučajno ne čitati niti otvarati prije početka sjednice. Je li to istina? Pitali smo ravnateljicu OŠ „Blaž Tadijanović „ Veroniku Čerenko koja je izjavila:

- Na sjednicu Vijeća roditelja pozvana sam i ja, te sam se iznenadila kada su roditeljima podijeljena pisma Osnivača. Roditelji su željeli čuti odgovore vezane uz energetsku obnovu zgrade Osnovne škole Blaža Tadijanovića. Te su pozvali gradonačelnika kako bi bili ispravno informirani. Umjesto toga, čuli su niz neistina vezanih uz moj rad.

Dopis potpisan od privremene pročelnice V.Z. sastavljen je kako bi se mene oklevetalo i osramotilo, te dovelo u neugodnu situaciju pred roditeljima. Iako meni nije bilo neugodno jer prvo gledam tko mi kaže, pa onda što mi kaže. Ipak, graniči sa zdravom pameti. Insinuirati kako sam ja proširila paniku među učenicima, roditeljima i djelatnicima škole time što su roditelji željeli biti informirani o poništenom natječaju energetske obnove.

Nisam napravila paniku ni prije dvije godine kad je natječaj jednako poništen, s tim što su majstori već ušli u školu i izvršili mjerenja te nama naložili da ispraznimo određene učionice što smo i učinili. Dakle, nije prvi puta da je natječaj poništen, a ni tada nisam dobila nikakvo objašnjenje zašto ni kako, tako da mi ovo sada nije bilo nikakvo iznenađenje.

To je uobičajeni način komunikacije između Osnivača i ravnatelja; informaciju saznajemo putem medija. Putem medija saznala sam da je natječaj otvoren, pa poništen, kao i prošle godine npr. kako se uvodi jednosmjenska nastava. A to što pročelnica piše kako sam neprofesionalna, rekla bi da svatko po sebi sudi i od sebe kreće.

Ne vidim samo kakve veze imaju učenici s tim i zašto bi oni bili u panici?! Ali vidim kako se perfidno ide oblatiti ravnatelj i njegova struka, nametnuti govor mržnje i netrpeljivosti između roditelja i ravnateljice. I to ću tužiti jer nije prvi puta da se od strane Osnivača preko roditelja pokušava nanijeti razdor jer sam nepravdu osjetila na svojoj koži kada su me protuzakonito razriješili te sam odlukom Suda vraćena na radno mjesto ravnatelja, a Osnivač je platio sudske troškove i učinjenu štetu.

Ali ni tu pročelnica ne staje, optužuje me kako sam pokušala obmanuti djelatnike i roditelje, govoreći kako u školi neće biti grijanja. Ne znam koliko ste upoznati da se početkom drugog polugodišta prošle školske godine otvorila nova Područna Škola u Podcrkavlju. Došla sam u situaciju da sam s financijskim planom za jednu školu morala pokrivati troškove i novootvorene škole, te sam slala dopise Osnivaču da mi poveća financije jer je nova škola velika i energenti su mi dupli.

Kada je na sjednici gradskog Vijeća gradonačelnik izjavio da rebalansa proračuna neće biti, obratila sam se MZO te ih molila da mi pomognu i tom prilikom je zamjenik Ministrice došao na sastanak kako bi se oko nove škole dogovorili...

Nije vam svejedno kada vidite da nećete imati od čega platiti sljedeću ratu plina, struje... Naravno da sam na sve načine pokušala upozoriti da imam problem i da grijanja neće biti ako se nešto ne poduzme. Nikome nije ugodno ni lijepo vući se po portalima, ali se treba zapitati zašto, i tko neprimjereno komunicira! Izvlačiti informacije iz naftalina, lažno ih interpretirati i servirati roditeljima sigurno nije u opisu posla nove privremene pročelnice što ću isto tako prijaviti - rekla je za SBonline ravnateljica Veronika Čerenko.

Pitali smo i predstavnika Vijeća roditelja Željka M. koji nam je rekao:

Preko medija sam saznao da je poništen natječaj za energetsku obnovu naše matične škole u Podvinju, te sam odlučio sazvati Vijeće roditelja i poslao dopis gradonačelniku da prisustvuje na sjednici Vijeća kako bih iz prve ruke saznali zašto je došlo do poništenja natječaja i prvenstveno konkretan odgovor za procjenu vrijednosti nabave koja iznosi 4.781.064,30 kuna.

Znamo da su pristigle dvije ponude jedna na 8.372.610,69 kuna ,te druga na 9.850.685.00 što je duplo više od procjene. Kad znam za školu „Antun Mihanović“ procjena vrijednosti nabave iznosi 7.617.640,03 što je gotovo tri milijuna kuna više u odnosu na školu“ Blaž Tadijanović“ te je posao za školu „Antun Mihanović“ pogođen na iznosod 9.369.930 kuna što je puno bliže procijenjenoj vrijednosti nabave odgovor na ovo nismo dobili.

Na sjednicu Vijeća roditelja poslan je kurir s poštom i pismom za roditelje, u kojem su pročelnici D.K i V.Z. dali odgovor onakav kakav su htjeli i time izbjegli dolazak na sjednicu Vijeća roditelja. U dopisu se pozivaju na širenje panike što odgovorno tvrdim da nije točno.

Sjednica Vijeća roditelja je bila sazvana za 18.3.2019 a pozivi su poslani deset dana ranije, želim reći i ovo da su me iz upravnog odjela za društvene djelatnosti kontaktirali telefonom da im dostavim adrese svih roditelja u Vijeću kako bi ih mogli kontaktirati što sam odbiozato što nemam pravo dijeliti adrese članova Vijeća roditelja bez njihove suglasnosti, te da kao predstavniku Vijeća roditelja mogu se obratiti direktno meni ili na školu s naznakom za Vijeće roditelja te će roditelji biti obaviješteni što su odbili umjesto da gradonačelnik dođe na sjednicu Vijeća roditelja šalje kurira s pismima.

Ne znam dali je to iz straha ili panike ali tako je bilo. Roditelji su bili zgroženi neistinama koje je pročelnica napisala o našoj ravnateljici, neki su vratili pisma, a neki su željeli da idemo u ured gradonačelnika i prosvjedujemo protiv ovakvog oblika komuniciranja.

Ravnateljica je izabrana od roditelja i u drugom mandatu i imamo jako dobar odnos i komunikaciju s ravnateljicom. Spremna se izložiti za našu djecu što je pokazala kada se suprotstavila i zajedno s nama roditeljima otvorila novu školu u Podcrkavlju gdje je gradnja uz opstrukcije trajala 10 godina.

Ne treba nama nitko crtati našu ravnateljicu, mi smo ju izabrali i nedopustivo je da ju itko ovako vrijeđa. A ovo i nije prvi puta da predstavnik osnivača nije došao među nas roditelje jer je točno prije godinu dana bio pozvan da dođe i objasni zašto tjera djecu iz Rastušja i Tomice da idu u školu u Podcrkavlje kada roditelji to ne žele. Tada nije poslao ni kurira. - izjavio je za SBonline predstavnik Vijeća roditelja Željko M.

Privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Zlatarević u dopisu Osnivača prema Osnovnoj školi u Podcrkavlju navela je laž da je ministrica Divjak bia na stručnom skupu ravnatelja u šibeniku. Svi se slažemo da laž na službenom dokumentu od strane grada Slavonskog Broda treba sankcionirati, jer takvo nešto se ne smije dešavati, lagati u ime ministrice. Time je svojim potpisom Vesna zlatarević potvrdila da je lažov. 

Grad koji sebe naziva prijateljem djece, trebao bi ulagati napore i trud kako bi opravdao taj naziv. Možda to i čine time što su potjerali s radnoga mjesta pročelnicu D.M. te postavili novu koja uvodi gore navedene nove metode rada sa ravnateljima. Ne čudi onda ni to što je zabranila dijelu ravnatelja da odu na redovni državni stručni skup u Šibenik te im time uskratila obvezno stručno usavršavanje. A i što će se ravnatelji stručno usavršavati kada im Duspara u školešalje kurire i vraća sustav u vremena kada je on išao u školu.

Jer dalje od toga ne može, ne zna i ne vidi. To je kurikularna reforma servirana iz ureda Grada, divizija izviđača i dojavljivača na terenu koji uredno izvršavaju zadatak Šefa/ice omalovažavanjem funkcije ravnatelja u našem gradu.Van svakog nivoa kulture, intelektualnog razuma, govor političke grupacije koja ne zna za akademski nivo komunikacije.

Tagovi: škola, podcrkavlje, duspara, sramota

*Komentari se objavljuju u realnom vremenu i SB Online ne može biti odgovoran za ono što korisnici objave. Zabranjeno je vrijeđanje i klevetanje. Takvi će komentari biti obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.

Što se to dešava u našoj susjednoj Požegi?
Više od 3000 paketa će biti podijeljeno u narednoj drugoj podijeli
Je li Marsonia u Bukovlju imala isti položaj ?
Pokažite ljepote našeg zavičaja i ove godine
Napeta završnica četvrtfinala županjskog kupa u Bukovlju
Dobro jutro Slavonski Brode
ʺSada je sve ovo već tradicijaʺ
TS Evergreen predstavio je pravu novu ʺljepoticuʺ od pjesme - poslušajte svakako
Načelnik Pavić obavještava sibinjce-radovi idu po planu
Željeznički kolodvor je sramota grada Slavonskog Broda
ʼKlepetana nema tjedan dana.ʺ
Finale Kupa NSNG: domaća “Sloga” i “Mladost” Brđani danas u pohodu za naslov prvaka
Dobro jutro Slavonski Brode
(FOTO) Pijesak iz Sahare stigao u Slavonski Brod
Kako isklesati tijelo do ljeta – zar je to moguće?
Budući umirovljenici imat će još manje mirovine i lošiju zdravstvenu skrb
Održana uvodna konferencija projekta ʼGlas Europskog parlamentaʼ
Pojačani policijski nadzori prometa
Napali policajce koji su ih uhvatili „na djelu“
Pala cijena benzina: Rezervoar Eurosupera jeftiniji za 1,5 kn
Održano biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića pomoćnog biskupa đakovačko-osječkog
Odlične vijesti stižu iz Philadelphije: ʼʼMila je odlično. Nalazi nakon prve terapije ne mogu biti bolji!ʼʼ
Dobro jutro Slavonski Brode
Prva sportska dvorana u bivšoj državi diže se iz pepela
RADA BORIĆ U SLAVONSKOM BRODU: ʺZelena javna nabava ne smije se događati izvan kruga od 70 do 90 kilometara od mjesta gdje se hrana proizvodi. Tako ćemo i sačuvati Slavonijuʺ
Ovaj tjedan stižu nam i ljetne temperature
Uskrsni je ponedjeljak: Znate li koje je značenje ovog dana?
Uskršnja šetnja gradom
Teretni kamion sletio s ceste kod Lužana
Prometna nesreća na kružnom toku kod Halajka
Uskrsni običaji našega kraja
Ovako se slavi u Požegi, dođite i vidite
ʺČitava je zajednica pozvana na novi životʺ
Sretan Uskrs!
Marsa upisala pobjedu
(FOTO) Blagoslov jela u brodskoj Tvrđavi

Pretraži SB Online

ČITAJTE NA SBonline

.

Što se to dešava u našoj susjednoj Požegi?

.

Više od 3000 paketa će biti podijeljeno u narednoj drugoj podijeli

.

Je li Marsonia u Bukovlju imala isti položaj ?

.

Pokažite ljepote našeg zavičaja i ove godine

.

Napeta završnica četvrtfinala županjskog kupa u Bukovlju

.

Dobro jutro Slavonski Brode

.

ʺSada je sve ovo već tradicijaʺ

.

TS Evergreen predstavio je pravu novu ʺljepoticuʺ od pjesme - poslušajte svakako

.

Načelnik Pavić obavještava sibinjce-radovi idu po planu

.

Željeznički kolodvor je sramota grada Slavonskog Broda

kontaktirajte nas za sve vrste kredita

dobiti brzi kredit uz nisku kamatnu stopu

Brz i jednostavan zajam bez stresa

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

ʼKlepetana nema tjedan dana.ʺ

.

Finale Kupa NSNG: domaća “Sloga” i “Mladost” Brđani danas u pohodu za naslov prvaka

.

Dobro jutro Slavonski Brode

.

(FOTO) Pijesak iz Sahare stigao u Slavonski Brod

.

Kako isklesati tijelo do ljeta – zar je to moguće?

.

Budući umirovljenici imat će još manje mirovine i lošiju zdravstvenu skrb

.

Održana uvodna konferencija projekta ʼGlas Europskog parlamentaʼ

.

Pojačani policijski nadzori prometa

.

Napali policajce koji su ih uhvatili „na djelu“

.

Pala cijena benzina: Rezervoar Eurosupera jeftiniji za 1,5 kn

.

Održano biskupsko ređenje mons. Ivana Ćurića pomoćnog biskupa đakovačko-osječkog

.

Odlične vijesti stižu iz Philadelphije: ʼʼMila je odlično. Nalazi nakon prve terapije ne mogu biti bolji!ʼʼ

.

Dobro jutro Slavonski Brode

.

Prva sportska dvorana u bivšoj državi diže se iz pepela

.

RADA BORIĆ U SLAVONSKOM BRODU: ʺZelena javna nabava ne smije se događati izvan kruga od 70 do 90 kilometara od mjesta gdje se hrana proizvodi. Tako ćemo i sačuvati Slavonijuʺ

.

Ovaj tjedan stižu nam i ljetne temperature

.

Uskrsni je ponedjeljak: Znate li koje je značenje ovog dana?

.

Uskršnja šetnja gradom

.

Teretni kamion sletio s ceste kod Lužana

.

Prometna nesreća na kružnom toku kod Halajka

DJEVOJKA DANA

Današnja DJEVOJKA DANA na SBonline

Smatrate li da je Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović svojim dolaskom u Slavonski Brod pokrenula stvari na bolje, po pitanju aktualnih problema?

DA

NE

DJELOMIČNO

Klikni na odgovor za koji želiš glasati.
Pogledaj rezultate