SB Online
Promjena teme
Prijava
Pretraži SB Online

Sudac Predrag Dragičević demantira: USKOK protiv mene nije podnio kaznenu prijavu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: SBOnline

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
SB Online | Sudac Predrag Dragičević demantira: USKOK protiv mene nije podnio kaznenu prijavu SB Online | Sudac Predrag Dragičević demantira: USKOK protiv mene nije podnio kaznenu prijavu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: SBOnline

Prilagodba teksta ▼
KONTRAST
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Demanti suca Predraga Dragičevića prenosimo u cijelosti.

"Sukladno čl. 40. Zakona o medijima tražim ispravak neistinitog navoda objavljenog 03. prosinca 2021. godine na 034portalu u članku pod naslovom „ Požežanin Dragičević nije izabran za predsjednika Županijskog suda“, autora Luke Safundžića.

U navedenom članku objavili ste:

„ Mediji su pisali kako je protiv Predraga Dragičevića USKOK podigao kaznenu prijavu, pa brodski kuloari upravo to spominju kao razlog što nije imenovan za predsjednika Županijskog suda u SI. Brodu. „

U citiranoj rečenici navedene su tri neistine:

Prvo. Nije točno da su „mediji“ pisali, nego je točno da je tek izvjesni Marko Marinić, iz njemu poznatih razloga, na portalu www.slavonija.in objavio seriju tendencioznih članaka u kojima sam, u više navrata, i osobno apostrofiran u izmišljenom negativnom kontekstu.

Drugo. Nije istina da je „protiv Predraga Dragičevića USKOK podnio kaznenu prijavu“, nego je istina da je to učinio isti Marko Marinić, koji je napisao seriju tendencioznih članaka u kojima je i mene apostrofirao u izmišljenom negativnom kontekstu.

Treće. Nije istina da se „brodski kuloari“ bave neistinitom informacijom da bi protiv mene USKOK podnio kaznenu prijavu – jer je to, zbog zakonskih odredbi i institucionalno-pravne funkcije USKOK-a u zajednici, tehnički nemoguće.

Međutim očito jest istina - jer u protivnom vi o tome ne biste pisali - da je izvjesni Marko Marinić uspio „kuloare“ potaknuti da raspravljaju o mojoj kandidaturi za predsjednika Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

Osim toga, istina jest da je manipulativnim korištenjem suspektno priskrbljenih dokumenata Marinić nanio štetu hrvatskom pravnom sustavu i, mada je to manje važno, meni i mojoj obitelji također. O tome, pak, očitovat ću se na drugom i za to nadležnom mjestu.

Zbog navedenih neistina, molim Vas da objavite ovaj demanti i to na istom mjestu na kojem je objavljen i Vas članak.

 S poštovanjem,

Sudac Predrag Dragičević"


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: